Házhoz szállítja portékáit a Hunyadi téri zöldséges

Néhány hete már a karanténból is rendelhetnek friss zöldséget, gyümölcsöt a Terézvárosiak, mindezt a Hunyadi téri csarnok kereskedőinek köszönhetjük.

A népszerű piacon működő zöldséges stand üzemeltetői: Klein Ádám és Vaszily István március végén döntöttek úgy, hogy megpróbálkoznak a házhoz szállítással. Tették ezt annak érdekében, hogy hűséges törzsvásárlóik közül azokat is folyamatosan ki tudják szolgálni, akik a járványtól tartva nem akarják elhagyni otthonukat, nem mernek, vagy nem képesek eljutni a csarnokba. Ugyanakkor az is vezérelte a vállalkozás vezetőit, hogy a rendkívüli helyzetben minél kevesebb dolgozótól legyenek kénytelenek megválni.

 

 

Vasziliy István maga is minden nap ott van a Hunyadi téri csarnokban

 

- Telefonon a 70/373-4160-as számon érhetnek el minket a vásárlók, az interneten pedig a Facebook-on vagyunk jelen, a Hunyadi téri Zöldséges házhoz megy oldalon. Ezen a felületen minden szükséges információt megtalálnak, így a megrendelő űrlapot is, melyen leadhatják igényeiket, kiválaszthatják a vásárolni kívánt terméket, a mennyiséget és a szállítás napját is megjelölhetik – sorolta a legfontosabb tudnivalókat Vaszily István, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az ilyen módon kiszolgált vevők éppen olyan áron jutnak hozzá a friss gyümölcshöz, zöldséghez, mintha maguk válogatták volna azt a csarnokban. Ötezer forintos megrendelésnél már a kiszállítás is ingyenes.

 

 

Az összepakolt csomagok katonás rendben várnak a kiszállításra

 

A vállalkozó felhívta a figyelmet arra is, hogy a most minden eddiginél fontosabb vitaminforrások, zöldségek, gyümölcsök mellett vecsési savanyúságot, frissen préselt gyümölcsleveket is kínálnak, de akkor is tudnak segíteni, ha valaki hentesárut, vagy péksüteményt szeretne vásárolni.

 

 

Klein Ádám már magyar epret is tud kínálni a terézvárosi vásárlóknak

 

- Azt javaslom, hogy a megrendelő űrlapunk alján található „Megjegyzések, kívánságok” felületre mindenki bátran írja le, mit szeretne beszerezni a Hunyadi téri csarnokból, és mi igyekszünk ezeket összehozni. Nagyon jó az együttműködés az itt dolgozó árusokkal, így sok mindent meg tudunk oldani. Ugyancsak ezen a felületen írhatják le részletesen a megrendelt árukra vonatkozó igényeiket, s mi igyekszünk mindenben segíteni – ígérte Vaszily István, aki kollégáival együtt folyamatosan várja a vásárlókat a Hunyadi téri csarnokban és online is.

 

Klein Ádám érdeklődésünkre azt elmondta, hogy a futárok között van, aki környezetkímélő, elektromos autóval dolgozik, de kerékpáros kiszállítót is alkalmaznak. Ők így próbálják meg csökkenteni a légszennyezést a hatodik kerületben, ezzel is óvják az itt élők egészségét.

 

Fotó: Dimény András/képszerk.hu