Házhoz mennek a muskátlik

Nem maradnak idén sem muskátli nélkül a terézvárosiak, annak ellenére, hogy a Föld napján a járványhelyzet miatt a hagyományos virágosztás elmaradt. Az önkormányzat ugyanis gondoskodott arról, hogy a Terézvárosi Foglalkoztatást Elősegítő Nonprofit Kft. munkatársai és az önkéntesek a napokban minden egyes házba eljuttassák a növényeket – mondta Temesvári Szilvia, környezetvédelemért felelős alpolgármester.

A Hunyadi téren ezalkalommal nem a virágokat kedvelő, környezetüket szépítgető terézvárosiak sora kígyózott, hanem a Terézvárosi Foglalkoztatást Elősegítő Nonprofit Kft. munkatársai szorgoskodtak, hogy minden kerületi lakóházba mielőbb eljussanak a muskátlik.

 

Szőke Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója elmondta, teherautóik a kertészetből a Hunyadi térre szállítják a virágokat, ahol miután becsomagolták, az akcióhoz illően három, környezetbarát elektromos autójukkal az önkéntesekkel közösen házhoz viszik az önkormányzat ajándékát.

 

 

Temesvári Szilvia alpolgármester, Németh Helga Anna, a humán biztottság elnöke, az önkéntesek koordinátora és Szőke Zoltán ügyvezető még
egyszer egyezteti a teendőket.

 

Temesvári Szilvia, környezetvédelemért felelős alpolgármester elmondta, nagyon készültek a Föld napján szokásos muskátliosztásra, szerettek volna a kerületben élőkkel zöld kérdésekről beszélgetni. Munkatársaival egy kérdőívet is összeállítottak, hogy ki-ki elmondhassa, hol látna szívesen előrelépést, mi az, amit ő tenne azért, hogy a kerület zöldebb és szebb legyen.

 

 
Ugye milyen szép?

 

A járvány azonban felülírta terveiket, a muskátlikat természetesen még jóval a veszélyhelyzet előtt megrendelték. Mindenképpen szerették volna, hogy eljussanak a kerületben élőkhöz, ám mint kiderült, ez logisztikailag nem is olyan egyszerű feladat. Térképet készítettek Terézváros minden utcájáról, a virágokat pedig lakószám alapján igyekeztek arányosan és igazságosan elosztani.

 

 

És van, ahova már meg is érkeztek a virágok.

 

Az önkéntesek kapun belül egy jól látható helyre leteszik a növényeket, ahonnan mindazok, akik szívesen gondoskodnak róluk, kiültethetik „kiskertjükbe”, az erkélyekre, a folyosókra, a közös udvarba.

 

 

A kísérőlevél sem maradt le.

 

 

Fotó: Dimény András/kepszerk.