Gyönyörűen megújult játszótér a Lövölde téren

Trambulin, hinta, mászóka várta a környékbeli gyermekeket az újjávarázsolt Lövölde téri játszótéren augusztus 29-én. A szebb és biztonságosabb játszóhelyet Hassay Zsófia polgármester és Papp László alpolgármester adta át ünnepélyes keretek között a kerületi gyerekeknek.

„Rövid idő alatt sikerült ezt a szépítést és felújítást létrehoznunk a kollégáimmal. Az vezérelt bennünket, hogy gyönyörű játszóteret alkossunk a terézvárosi gyermekek számára” – mondta az ünnepélyes átadón Hassay Zsófia.

 

 

 Papp László alpolgármester, Hassay Zsófia polgármester és Jámbor Zsuzsanna, a Mesevilág óvoda vezetője

 

A gyerekek azonnal birtokba vették a játszóteret, ahol az új játszóeszközök mellett kézműves-foglalkozás és arcfestés is várta őket. Terézváros polgármestere azonban tartogatott számukra még egy meglepetést: ajándékot hozott minden gyereknek. A csomag játszótéren használható játékokat rejtett.

 

 

A gyerekek azonnal birtokba vették a játszóteret

 

A képviselő-testület februárban döntött a környéken élők által kedvelt és látogatott Lövölde téri játszótér felújításáról, ahol a játszóeszközök mellett a burkolat és a cserjeállomány is megújításra szorult, így teljes térrendezés valósult meg. A környezetrendezésről társadalmi egyeztetést is kezdeményezett a kerület vezetése, a Terézvárosban élők javaslatait beépítették a tervbe.

 

 

A játszóteret biztonságos, színes gumiszőnyeg borítja

 

Az utca felé eső részre balkáni babérmeggy, a játszótér bejárata felőli oldalra pedig ráncoslevelű bangita került, amely sokkal terebélyesebbre nő, mint a tűztövis, jól viseli a napot és az árnyékot is, és nem szúrós.

 

Kézműves-foglalkozás és arcfestés is várta a kicsiket

 

A gyerekek kísérői a kerítés mellett elhelyezett padokról figyelhetik a kicsik önfeledt játékát. Ha megszomjaznának, akkor sincs gond, a játszótéren egy ivókút is helyet kapott. A sérülések elkerülése érdekében a játszóteret biztonságos gumiszőnyeg borítja.