Gyerekkönyvtári pályázat: Olvasni jó!

Olvasni jó! címmel hirdette meg a Liszt Ferenc téri Gyerekkönyvtár az önkormányzattal közösen a beiratkozást népszerűsítő kampányát.

 

A könyvtárosok világnapján, április 15-én indult a program, amely egy hónapon át várta a jelentkezőket. Sokan iratkoztak be az egy hónap alatt, de rengetegen vannak, akik beiratkozás nélkül veszik igénybe a könyvtár szolgáltatásait. Hiszen a könyvtár és vezetője, Kaszás Veronika kortól és nemtől függetlenül mindenkit szeretettel vár, aki kellemes környezetben és hangulatban olvasással vagy csak jó társaságban szeretné tölteni a szabadidejét.

 

 

Hassay Zsófia polgármester is köszöntötte a résztvevőket és megajándékozta a pályázókat 
 

A május 18-i ünnepségen a beiratkozási kampány húsz nyertese kapott ajándékot. Hassay Zsófia polgármestertől kreatív kézműveskészletet, dr. Fodor Pétertől, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatójától pedig természetesen könyvet kaptak a részvevők.

 

 

Kaszás Veronika, a könyvtár vezetője méltatta a beérkezett pályaműveket 
 

Kaszás Veronika, a könyvtár vezetője nagyon boldog volt, hogy ilyen sokan éltek a beiratkozás lehetőségével. A részvevőket Hassay Zsófia polgármester köszöntötte, aki maga is nagyon szeret olvasni, és a gyerekeket is erre biztatta. Nem csak a fiataloknak, a szülőknek is köszönetet mondott, amiért támogatták és buzdították a kicsiket, hogy tagjai legyenek a könyvtárnak.

 

Az Olvasni jó! beiratkozási kampány 20 nyertese:
Antal Barnabás
Bajzáth Petra
Bosznai Zsófia Luca
Dömötör Anna
Dömötör Zoltán
Hertelendy Szabolcs
Lázár Bánk
Mathia Dorottya
Pulay Johanna
Rácz László Norbert
Rácz Rege Kinga
Selmeczi Brúnó
Sólyom-Kajári Samu
Sőre Annabella Kincső
Székely Áron
Tézli Csenge
Tihanyi Tóth Nimród
Török Emma Márta
Vardabasso Daniele
Veisz Rubina

Lázár Bánk

A kötelező olvasmányok miatt jöttünk a könyvtárba, pont tartott az akció, ezért be is iratkoztam. A Bajzába járok, ott nem vagyok tagja a könyvtárnak. Szeretem a könyveket, jó érzés, amikor el lehet bennük merülni. Most a Star Wars-os könyvek a kedvenceim, de éppen a Harisnyás Pippit olvasom, már elkezdtem az olvasónaplót is.

Veisz Rubina

Anyukámmal és az öcsémmel jöttünk, még viszonylag újak vagyunk itt. Szeretek itt lenni, kedvesek az itt dolgozók. Most a Büszkeség és balítéletet olvasom, nagyon tetszik. Szerintem akkor leszünk igazán emberek, ha rengeteget olvasunk, ezért sok időt töltök az olvasással, és remélem, sok jó könyvet találok majd itt.