A gyerekeké volt a Hunyadi tér

A Rutkai Bori Band lépett fel június 29-én a Hunyadi téren. A képzelet szülte világ dalokban megénekelt történeteit csillogó szemekkel hallgatták a gyerekek. A jövő héttől a Tér/Zene – Zene/Tér programsorozat nyári üzemmódba vált, és a nyár végéig szombatonként az önkormányzat esti koncertekre invitálja a szórakozni vágyókat.

 

A kicsik és a gyermeklelkű felnőttek láthatóan egyformán élvezték a koncertet. Igazából ez nem is koncert volt, sokkal inkább egy zenével kísért játék, amiben a közönség sok-sok fontos feladatot kapott.

 

 

Kicsik és nagyok boldogan táncoltak

 

 

Hol a gyerekek sorakoztak a színpadon, hol Rutkai Bori termett a kicsik között

 

A képzőművész, zeneszerző, szövegíró, énekes az előadás közben egy pillanatnyi üresjáratot nem hagyott, a gyerekek boldogan követték a határtalan mesevilágba. Ha kellett, pricikliztek, repültek vagy úsztak, ha a leterített zöld szőnyeg a dalban elmesélt történetben éppen Balatonná változott. Táncoltak, vagy kígyóvá változtak és összekapaszkodva tekeregtek körbe-körbe.

 

Rutkai Bori olykor egy időre felfüggesztette a felnőttséget, lerúgta a lábáról a szandálját, és egy szempillantás alatt a gyerekek közt termett. Feneketlen ládikáiból újabb és újabb saját készítésű kötött bábokat, sapkákat, kalapokat varázsolt elő, amik a következő számhoz kötödő szerepjáték fontos kellékei voltak.

 

 

A gyerekeknek nagyon tetszett a tekereg a kígyó játék is

 

A sokoldalú énekesnő egy interjúban azt nyilatkozta, ha egy hétig nincs gyerekekkel koncertjük, elvonási tünetei lesznek. Egyre több rajongójuk van, nemcsak gyerekek, hanem a szülők is nagy szeretettel veszik körül őket. Néhányat minden bizonnyal a Hunyadi téren is szereztek.

 

 
Bori meg is énekeltette a közönségét

 

Amikor vége lett a mókázásnak, a gyerekek cseppet sem örültek, valószínűleg akár estig elugrabugráltak volna a lüktető, a megszokott gyerekdalokra kicsit sem hasonlító zenére Borival.

 

A koncert végén nemcsak megtapsolták Rutkai Borit és a kiváló zenészekből álló bandát, de többen odaszaladtak hozzá és öleléssel búcsúztak el tőle.

 

 
Nehezen váltak el a kicsik az énekesnőtől

 

A koncert alatt természetesen a kézműves-foglalkozás sem maradt el. A vállalkozó kedvű gyerekek rugós békát készítettek, miközben hallgatták a remek zenét.

 

 

A kézműves-foglalkozáson elmélyült munka folyt