Folyamatosan érkeznek a maszkok a terézvárosi háztartásokba

Sokan már ma megkapták, de holnap, holnapután összesen háromezer terézvárosi háztartásba megérkezik az önkormányzat által vásárolt, mosható szájmaszk.

Szorgos önkéntesek pillanatok alatt csomagolták be annak a 22 ezer szájmaszknak az első, háromezer darabos szállítmányát, amit az önkormányzat a helyi lakosság védelmében juttat el a családokhoz. A borítékokba koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tudni- és tennivalókról szóló tájékoztató anyag is bekerült.

 

 

Az önkéntesek rekord gyorsasággal csomagolták be a maszkokat

 

Gyakorlatilag néhány óra alatt már útra készen állt a háromezer maszk, az indulás előtt Győrffy Máté fejlesztésért felelős alpolgármester tartott az önkéntes „futároknak”rövid tájékoztatót és mindenkinek egy-egy térképet adott át, amelyen nemcsak az adott utca lakóházait, de az üresen álló épületeket is feltüntették.

 

 

A munkából a polgármester is kivette a részét

 

Sajószegi Péter társasházi tanácsnok gondoskodott arról, hogy az önkéntesek a szükséges szerződés aláírása után mindannyian megkapják azt az igazolványt, amivel a kijárási korlátozás alatt is szabadon mozoghatnak és tanúsítja, hogy az önkormányzat megbízásából végzik tevékenységüket.

 

 

Németh Helga Anna mindenhol ott volt, egyeztetett az önkéntesekkel, pakolt, szervezett, felelt a kérdésekre

 

Az önkéntesek munkáját Németh Helga Anna, a humán bizottság elnöke irányítja. Elmondása szerint napról-napra bővül az önkéntesek csapata, már 178-an vannak. Tennivalóból nincs hiány, a forgatókönyvet az élet írja – fűzte hozzá. Sokan az időseknek vásárolnak be és váltják ki a gyógyszereiket, mások abban segítenek, hogy eljusson a meleg étel a rászorulókhoz. De nem volt hiány a segítő kezekből akkor sem, amikor a tartós élelmiszer-szállítmányt kellett lepakolni, összeállítani a csomagokat, amelyeket példás gyorsasággal sikerült az érintetteknek eljuttatni.

 

 

A tájékoztató anyagon fontos információk taláhatók

 

A szájmaszkok újabb szállítmánya hamarosan megérkezik és húsvét után minden terézvárosi háztartásba eljut.

 

 
És van, ahová már meg is érkezett a küldemény

 

Maradjanak otthon! Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

 

Fotó: Dimény András/kepszerk