Fokozottan figyeljünk egymásra a hideg időben!

Bár még ezen a télen nem voltak tartósan hideg, fagyos napok, a kerület szakemberei tegnap összegyűltek, hogy egyeztessék a fedél nélkül élők segítésével kapcsolatos teendőiket.

A szociális ügyekért felelős alpolgármester azt kérte, hogy a maga területén mindenki fokozottan figyeljen a kerületben élők biztonságára. Miyazaki Jun szerint nagyon fontos, hogy az önkormányzati, a rendvédelmi és a szociális területen dolgozók együtt tudjanak dolgozni, kapcsolatban legyenek egymással, ezáltal minden nélkülözőt segítsenek, minden rászoruló megkapja a számára legjobb ellátást. A rendőrség és polgárőrség képviselői a tegnapi egyeztetésen elmondták, hogy a téli időszakban folyamatosan figyelik a kiemelten kockázatos helyeket, gondoskodnak arról, hogy lehetőség szerint mindenki fedél alatt, meleg helyen töltse a hideg napokat.

 

Az önkormányzat számít a lakosság közreműködésére is a segítségnyújtásban.
Ha közterületen segítségre szoruló embert látnak, ne hagyják magára, hanem hívják a Menhely Alapítvány nonstop működő diszpécserszolgálatát: 06 1 338 4186, http://www.menhely.hu/
Krízishelyzet esetén pedig a központi segélyhívó számot, a 112-t tárcsázzák.

 

A kihűlés veszélye közterületen tartózkodók esetén a legnagyobb, de sajnos fűtetlen lakásban is előfordulhat, ezért kérjük, figyeljenek a szomszédaikra, a házukban élő idős, beteg emberekre.