Focival avatták fel a játszóudvart

Egy megújult játszóudvart, liftet és új helyiségeket is kaptak karácsonyra a Kincseskert Óvoda használói.

A csípős hideg ellenére nagy lelkesedéssel fogadták az avatásra érkezett vendégeket december 17-én a Bajza utcai óvodai kis lakói és az ott dolgozók. A minden elemében megszépült játszóudvaron egy ovifocipályát is kialakítottak, amit ki is próbáltak a Bozsik programban résztvevő kisfiúk. A vendégek is igénybe vehették az új liftet, valamint a második emeleten megtekinthették a most kialakított közösségi helyiséget, irodákat, öltözőt is.

 

 

Palatinné Kanizsai Zsuzsa intézményvezető és Hassay Zsófia polgármester a szalagátvágás pillanatában

 

Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a képviselő-testület már februárban döntött a fejlesztésről, a munkálatok pedig három hónapot vettek igénybe. A teljes beruházás 120 millió forintba került, ennek köszönhetően kibővült és meg is szépült az intézmény. Hassay Zsófia felidézte, hogy három hete ugyancsak egy önkormányzati fejlesztés eredményeként adhatták át a Szív utcai óvoda játszóudvarát, majd köszönetet mondott a munkában résztvevőknek, kiemelten Papp László alpolgármesternek és a vagyonkezelő munkatársainak. Ugyancsak köszönet illeti az Oroszországi Föderáció Kereskedelmi Képviseletét, a munkálatok során ugyanis az ő hozzájárulásukkal sikerült bejuttatni az építési anyagokat a területre.

 

 

A kisfiúk a focipályán mutatták be tudásukat

 

Mint megtudtuk, az önkormányzat az intézmény feletti lakás megvásárlásával teremtette meg a lehetőséget arra, hogy az eddig a földszinten lévő kiszolgálóhelyiségek felkerüljenek ide egy tágas közösségi teremmel és a dolgozókat szolgáló helyiségekkel együtt. Ennek eredményeként az alsó szinten most már több hely áll a gyermekek rendelkezésére. A három részből álló rekonstrukció során egy liftet is kiépítettek, ezáltal a pedagógiai szakszolgálat megközelítése is egyszerűbbé és akadálymentessé vált. A beruházás harmadik elemeként pedig az udvaron egy ovifocipályát alakított ki az önkormányzat, felújították a berendezéseket és udvari játszóeszközöket is vettek.