Figyelmesség a ránk figyelőknek

Több mint 200, a kerület rendjéért dolgozó munkatárshoz jutott el a Terézváros Közrendjéért Alapítvány (TEKA) karácsonyi ajándékcsomagja. A rendészekhez, parkőrökhöz Soproni Tamás polgármester juttatta el az ünnepi figyelmességet.

Szépen sorakoztak a polgármesteri hivatal rendészeti osztálya előtt péntek reggel azok a dísztasakok, amelyeket a polgármester mellett Gaár Iván Zsolt közrendért felelős tanácsnok, képviselő, valamint Töreki Milán, a TEKA kuratóriumi elnöke hozott el a Szív utcai irodához.

 

“Egyszerű terézvárosi polgárként és polgármesterként is nagyon köszönöm azt, hogy küzdenek a jelenségekkel, amelyek mindannyiunkat bosszantanak. Köszönöm azt, hogy küzdenek azokkal az emberekkel, akik nem tartják be a közterületi rendet - például azzal, hogy a szabálytalan parkolással elállják az utat a babakocsik elől a járdán vagy hogy graffitikkel szennyezik a falainkat” - mondta Soproni Tamás rövid köszöntőjében. Hozzátette, mint minden polgármester, ő is rendpártinak vallja magát. Nagyon fontosnak és embert próbálónak mondta a munkát, amit a rendészek, parkőrök végeznek. Külön köszönetet mondott a rendészeti osztály vezetőjének, Dobos Ágnesnek a folyamatos, intenzív kapcsolatért, és azért, hogy a városvezetés bármikor fordulhat hozzá.

 

Soproni Tamás, Töreki Milán, Dobos Ágnes, Gaár Iván Zsolt

 

“Sokkal nehezebb körülmények között kell irányítani a kerületet a két éve zajló Covid-időszakban. Igaz ez a közrendre ügyelőkre is, akikre sokkal több a feladat hárul és sokkal több figyelmet igényel ezek ellátása. A képviselő-testület elégedettségét is szeretném tolmácsolni azzal kapcsolatban, ahogy a hozzájuk eljutó lakossági észrevételeket, panaszokat kezelik” - mondta Gaár Iván Zsolt.

 

A TEKA nevében Töreki Milán mondott néhány szót a rendészeti osztály munkatársai körében. A köszönet mellett felbecsülhetetlennek nevezte a rendészek munkáját, mert nemcsak a terepen dolgoznak ezek a kollégák, hanem sokszor a feléjük irányuló ellenszenvvel, agresszióval is meg kell küzdeniük. A kuratóriumi elnök tolmácsolta dr. Beleznay Zsuzsanna alpolgármester köszönetét is.

 

 

Az ajándékcsomagok nemcsak a rendészekhez jutottak el karácsony előtt, hanem a Terézvárosban szolgálatot teljesítő rendőrökhöz, tűzoltókhoz, valamint a kerületben működő polgárőrség tagjaihoz is.

 

Szöveg: Csepregi Botond

Fotók: Hartyányi Norbert/Képszerkesztőség