Fellépés az Andrássyn száguldozók ellen

Soproni Tamás polgármester jelezte a VI. kerületi kapitányságnak, hogy gyorsulási versenyekre használják az Andrássy utat, a rendőrség sebességméréssel lépett fel ellenük.

Lakossági panaszok mellett Soproni Tamás is kéréssel fordult a VI. kerületi Rendőrkapitányság vezetőjéhez, hogy lépjenek fel az Andrássy úton az elmúlt időben tapasztalt motoros gyorsulási versenyekkel, illetve gyorshajtó autósokkal szemben. A polgármester azt kérte dr. Kecskés Tamástól, hogy amennyiben van rá mód, végezzenek sebességmérést Terézváros sugárútján.

 

 

A BRFK szombaton tett közzé egy videót a police.hu-n a nemrég végzett ellenőrzésekről. A hosszú, egyenes útszakaszon egyébként is rendszeresek a sebességmérések, és a lakók is panaszkodnak a nyugalmát esténként megzavaró száguldozásra. Augusztus 26-án este (csütörtökön) 19-22 óráig a VI. kerületi rendőrök célzott ellenőrzést tartottak. A három óra alatt 16 gyorshajtót mértek be, akiket motorosrendőrök állítottak meg és közigazgatási bírságot szabtak ki rájuk.

 

Az alkalom nem egyedi volt, a BRFK kiemelten kezeli az ilyen szabálytalanságokat, ezért a jövőben is várhatóak hasonló ellenőrzések az Andrássyn.

 

Szöveg: Csepregi Botond

Fotó: Dimény András/kepszerk.hu