Farsangi mulatság a Vázsonyiban

Mindegy, hány éves az ember, úgy kell a bajokat feledtető bolondozás, mint a napsugár – mondta a Pa-dö-dö együttes egyenruhájának számító térdnadrágban, óriási pólóban feszítő Piroska néni, majd mivel felcsendült a bevonuló indulójuk, a Bye, Bye Szása, be sem fejezve a mondatot, tánclépéssel megindult a zsúfolásig megtelt nagyterem rögtönzött színpada felé. A Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona Rózsa utcai intézményének hagyományos télbúcsúztató mulatságán a fellépők az idén is jelesre vizsgáztak kreativitásból. Ötletes maskaráikkal, zenés, táncos produkcióikkal alapozták meg a műsort követő bál felszabadult, jó hangulatát.

A farsangi mulatság résztvevőit és a meghívott vendégeket az intézmény vezetője, Somogyi Bernadett köszöntötte, aki egyebek közt elmondta, hogy 2019-ben rekordlétszámban jelmezt öltve, harmincan vesznek részt a műsorban. Elárulta, hogy a rendezvényt többhetes komoly készülődés előzte meg, amelynek során az otthon lakói és a dolgozók közösen szorgoskodtak a terem és az épület feldíszítésén, valamint a műsor összeállításán. Rövid beszédének végén jó szórakozást kívánva meghívott mindenkit az ilyenkor elmaradhatatlan farsangi fánkból és más finomságokból álló uzsonnára, valamint az azt követő zenés táncmulatságra.

 

 

A „bohócdoktorok” jelenetét vastapssal jutalmazta a közönség

 

Simonffy Márta, a terézvárosi önkormányzat alpolgármestere szívből gratulált a farsanghoz illő dekoráció készítőinek. Szavai szerint az otthon lakóit jellemző szeretetteljes jókedv mindenkire átragad. Azt kívánta, hogy az itt élők az év mindennapján őrizzék meg derűjüket, vidámságukat.

 

 

Simonffy Márta alpolgármester mindig örömmel látogat a Vázsonyiba

 

Bajkai István országgyűlési képviselő az otthonban élők üdvözlését követően elmondta, ilyenkor februárban már mindannyian szívesen intünk búcsút a hosszúra nyúlt télnek, s várjuk a tavasz beköszöntét. Mint fogalmazott, nagyon örül, hogy immár második alkalommal vehet részt a Vázsonyi farsangján, s abbéli reményének adott hangot, hogy sok ilyen vidám együttlétre nyílik majd alkalom. Jókívánságai után – csatlakozva az előtte szóló alpolgármesterhez – elismerését fejezte ki mindazoknak, akik ilyen csodálatosan gazdag fantáziával, művészi érzékkel és nem mellékesen nagy odaadással előkészítették a rendezvényt.

 

 

Bajkai István is kapható volt egy kis bolondozásra

 

A köszöntőket követően a műsor az otthon két, bohócdoktornak öltözött lakójának profi előadókat megszégyenítő tökéletességgel előadott vidám jelenetével kezdődött. Majd szellemes felkonferálással a zenés jelmezes produkciók sora következett. A pókasszonytól kezdve a madárijesztőn, Micimackón át a Hupikék törpikékig és Hókuszpókig népszerű mese- és rajzfilmfigurák, Gedeon bácsi, a női fodrász, a fagylaltos Bagaméri, az öregfiúk válogatottja és a Vázsonyi cirkuszosok szórakoztatták a közönséget.

 

 

Stílszerűen a Lady Karneval dallamára vonult be „Karel Gott” és bájos partnere

 

Üde színfoltot jelentettek azok a szereplők, akik hazai és külföldi sztárok maskaráját öltötték magukra, playbackezve, leutánozva mozgásukat, „daloltak”, táncoltak. E körben álsztárok sokasága, Bangó Margit, a Korda házaspár, a Pa-dö-dö együttes, Karel Gott lépett színpadra, a műsor a dolgozókból álló „Hotel mentál” tánccsoport és a Fenyő Miklósnak öltözött szépkorú lakó fergeteges fellépésével zárult.

 

A műsor után pillanatok alatt táncparketté alakították a termet, s kezdetét vette a házibulihangulatot idéző farsangi bál.

Gordinek Anna

Mindenkinek örömöt akartunk szerezni, ezért egyáltalán nem számoltuk hány órát áldoztunk szabadidőnkből az otthon feldíszítésére. Csak a nagyteremben a színes papírszalagokból készített álmennyezet elkészítése, felrakása két napig tartott. Arra törekedtünk, hogy a dekoráció ne csak szép legyen, de az élénk, vidám színek mosolyt csaljanak minden belépő arcára.

Jorga Piroska

Szeretem a farsangot és az embereket. Természetes volt számomra, hogy jelmezben jelenek meg. Elárulom, a Pa-dö-dö maskara nem most készült, a Nyugdíjasok Klubjában korábban már első helyet is nyertem vele. Mindegy, hány éves az ember, úgy kell a bajokat feledtető bolondozás, mint a napsugár. Nemcsak a műsor összeállításáért, de az egész éves törődésért, a sok-sok segítségért köszönet illeti az otthon minden dolgozóját. A farsangon fellépő lakótársaim is megérdemlik az elismerést. Remélem, mindenki ugyanolyan jól érzi magát és éppoly jól szórakozik, mint én.