Esőáztatta tanévzáró a Bajzában

Rendhagyó módon zárult a tanév a Bajza utcai Általános Iskolában. A tantestület mellett Simonffy Márta alpolgármester, dr. Tolnai Marianna, a Belső-Pesti Tankerület vezetője és a kerületi rendőrkapitányság is képviseltette magát az ünnepségen.

A negyedikesek műsora után Horváth-Szászi Erzsébet rendőr alezredes, vagy ahogy a kerületben mindenki ismeri: Zsizsi hívta fel a diákok és szülők figyelmét a nyári közlekedésbiztonságra. 

 

 

Bódi Csilla igazgató (középen) mellett Simonffy Márta, Terézváros alpolgármestere

 

Az igazgató beszédét elmosta a hirtelen leszakadó eső, így kis átállás után a tornateremben folytatódott az ünnepség. – Azért mérjük helytelenül az időt, mert ehhez egyetlen mértéket használunk csupán. Azt, ami az átélés sebességét méri. Pedig Einstein óta jól tudjuk, hogy az idő relatív, hiszen hossza soha nem az átélés sebességétől függ, hanem az átélt élmények minőségétől. Pont úgy, ahogy ezt Einstein szellemesen magyarázza: „Tartsd a kezed egy percig a forró kályhán, meglátod, egy órának fogod érezni. Beszélgess egy csinos nővel egy órát, és úgy érzed, mintha csak egy perc lett volna” – idézte beszédében Karinthy Frigyest és Einsteint Bódi Csilla, az iskola igazgatója.

 

 

A diákok vidám jelenetekkel búcsúztatták a tanévet

 

Majd visszatekintett a tanévre, amelyben 539 tanuló és 58 pedagógus dolgozott keményen a 181 tanítási napon. Az igazgató a diákok és a kollégák mellett a szülőknek is köszönetet mondott az együttmükődésért. Majd csengőszó kíséretében bezárta a 2018/2019-es, eseményekben gazdag, jó hangulatú és rendkívül sikeres tanévet.