Eötvös10: opera mindenkinek

A magyar opera napján címmel tartottak ingyenes koncertet november 7-én az Eötvös10 nagytermében.

A rendezvényt az operát kedvelő közönség (nem csak terézvárosiak) számára hirdette meg a kerület kulturális központja. A díjtalan belépésre jogosító regisztrációs jegyek már a koncert előtt egy héttel elfogytak, így egy egész „háznyi” operarajongó jutott ahhoz a lehetőséghez, hogy díjtalanul élvezze az igényes zenét.

 

 

Ardó Mária több operarészletet is előadott

 

1810-ben, november 7-én született meg egy gyulai tanító fiaként Erkel Ferenc. A nemzeti romantikus opera megteremtőjének születésnapja 2013 óta a magyar opera napja, ezen a napon nyílt újra az Opera másik játszóhelye, amelynek a névadója maga Erkel.

 

 

A közönség ezúttal ingyenesen juthatott hozzá a színvonalas szórakozáshoz

 

Az Eötvös10-ben megtartott eseményre Ardó Mária operaénekest és tanítványát, Acha Athina Sophia, valamint Clementis Tamás operaénekeseket kérték fel a szervezők. A művészek egy színes, szép műsort állítottak össze erre az estére a műfaj szerelmeseinek. Zongorán kísért Hegedűs Valér zongoraművész.

 

 

Hegedűs Valér zongoraművész és Clementis Tamás operaénekes
 

A műsor első felében az elmúlt hétvégéhez, mindenszentekhez kapcsolódva halottainkra emlékezhetett a közönség Gounod, Schubert, Verdi és Puccini műveiből válogatva, a szünet után pedig Erkel Ferenc és Kodály Zoltán operáiból csendült fel néhány részlet.