Emlékérmeket kaptak a kerületi tűzoltók

Különleges érméket kaptak ajándékba a TEKA-tól a kerületünkben dolgozó tűzoltók.

Az idei Szent Flórián-nap május 4-én más volt, mint az eddigiek, hiszen a járvány miatt nem adódott lehetőség az ünneplésre, az állomány részvételével megtartott összejövetelre. Éppen ezért a Terézváros Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány (TEKA) elnöke, Töreki Milán és az önkormányzat közbiztonsági tanácsnoka, Gaár Iván május 14-én meglátogatták a Belvárosi Katasztrófavédelmi Örsöt.

 

 

A limitált példányszámú érmét a magyar tűzoltóság 150. születésnapja alkalmából verte a Magyar Nemzeti Bank

 

 

Itt Jurás-Pálinkás Gábor százados, az őrs parancsnoka fogadta őket és kollégái helyett is átvette a Flórián-napi ajándékokat.

 

- A TEKA kiemelten fontosnak tartja a helyi rendvédelmi és katasztrófavédelmi dolgozók támogatását és munkájuk elismerését.
Ez a mostani "meglepetés" egy jelképes ajándék, egy olyan – a Magyar Nemzeti Bank által kiadott – különleges, úgynevezett első napi érme, amit a magyar tűzoltóság 150. születésnapja alkalmából vertek, limitált példányszámban. Mi most húsz darabot hoztunk a kerületünkért dolgozó tűzoltóknak. (Ilyen veretből csak 12 000db készíthető.) – hallhattuk Töreki Milántól.

 

 

Gaár Iván, Jurás-Pálinkás Gábor és Töreki Milán a Belvárosi Katasztrófavédelmi Örs Gerlóczy utcai bázisán találkozott

 

 

A TEKA elnöke elmondta, hogy az érmék mellett az alapítvány hamarosan pingpong-ütőkkel, hálóval is meglepi majd a lánglovagokat, illetve az önkormányzat és a TEKA közös „Mindennapra egy könyv” akcióját kibővítették, így a könyvek listájáról a helyben szolgáló, családos rendőrök és tűzoltók is tudnak majd válogatni gyermekeik számára. Töreki Milán hozzátette: Az akció keretében eddig a kerületben közel 160 gyerekkönyv került a lehető legjobb helyre, a terézvárosi gyerekek otthonaiba. A program még mindig fut, folyamatosan lehet jelentkezni.

 

Gaár Iván közbiztonsági tanácsnok emlékeztetett arra, hogy az idei Flórián-nap alkalmából május elején összesen 1,5 millió forint pénzjutalom érkezett tizenhét, helyben szolgáló tűzoltó számlájára. Az önkormányzattal – a hagyományoknak megfelelően – így köszönte meg áldozatos munkájukat. Szűk körben, a polgármesteri hivatalban pedig az idei Szent Flórián-díjas tűzoltót Braun Jánost is méltó módon köszöntötte a kerület vezetése.

 

Fotó: Dimény András/kepszerk.hu