Elstartolt a TEKA-tábor

Mintegy hatvan gyerek szállt fel arra a két buszra péntek reggel, amely egyenesen a parádfürdői TEKA-táborba vitte őket. A terézvárosi diákok egy egész hetet töltenek el ingyenesen a Mátrában, egy sok-sok izgalmat kínáló, tematikus eseményen.

Évek óta tartó hagyomány, hogy a Terézváros Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány (TEKA) nyaranta egyhetes tábort szervez a kerületi fiataloknak. Idén augusztus 13–19. között erdei környezetbe, a Mátrába viszik a gyerkőcöket, akikre ott rengeteg játék, vetélkedő, sportesemény vár, amelyeket mind valós történelmi események kereteznek majd.

 

 

A táborba induló gyerekek hátizsákot is kaptak ajándékba

 

 

A 7 és 14 év közötti táborlakók péntek reggel indultak útnak két busszal az ORFK kiképző központjának parkolójából, ahova természetesen a szülők kísérték ki a lányokat, fiúkat.

 

Közel hatvan terézvárosi gyerek gyűlt össze az indulásnál, néhányukat pedig a család juttatta el a Mátrába, mondta el a TEKA kuratóriumi elnöke, Töreki Milán. A parádfürdői táborba így hatvannál is többen jutnak el idén, köztük a kerületben dolgozó rendőrök, tűzoltók és polgárőrök gyermekei.

 

 

A gyerekek alig várták, hogy felülhessenek a buszokra

 

 

A hegyvidéki helyszín mellett az idei alkalommal az is újdonság lesz, hogy a korábbinál több felnőtt önkéntes felügyeli és segíti majd a srácokat az élményközpontú, ám ismereteket is tartalmazó foglalkozások során. A programok színvonalát biztosító Gerida Lovagrend 2000 nyarán a Rendőr Kulturális és Hagyományőrző Egyesület ifjúsági tagozataként jött létre azzal a céllal, hogy gyermekprogramokat, valamint történelmi és fantasy gyermektáborokat szervezzen. A kicsik a szerepjátékok során játékos úton tanulnak történelemről, kultúráról, valamint bűn- és balesetmegelőzési tanácsokat is kapnak. 

 

 

Indul a TEKA tábor, elstartoltak a buszok

 

A csapat nemcsak elindult, hanem szerencsésen meg is érkezett Parádfürdőre, ahol napi négyszeri étkezés is vár rájuk. A gyerekek már az indulásnál nagy izgalommal bontogatták a TEKA-tól kapott ajándék hátizsákot, amely számos, a tábori élet során hasznos holmit (pl. fertőtlenítőt, kulacsot) rejtett.

(A táborban történtekről a későbbiekben részletesen beszámolunk.)

 

Szöveg: Gajdács Emese

Fotó: Berecz Valter/kepszerk.hu