Folytatódik a csomagosztás

Továbbra is lehet jelentkezni a nyugdíjasok, nagycsaládosok, munkanélküliek számára kiosztandó élelmiszercsomagokért.

Terézváros önkormányzata idén már ötödik alkalommal élelmiszercsomaggal is szeretne segíteni azokon a VI. kerületben élőkön, akik anyagi gondokkal küzdenek.

 

Május végéig a Szófia utca 7. szám alatti Szolidaritási Központban tartós élelmiszerekből álló csomagot kaphatnak azok, akik három vagy több gyermeket nevelnek, egyedülálló szülők, nyugdíjasok, illetve munkahelyüket elvesztették.

 

Egyedül élők esetén a jövedelem nem haladhatja meg a 150 000 forintot, családban élők esetén pedig az egy főre eső jövedelem nem haladhatja meg a 120 000 forintot.

 

A Szolidaritás Központ hétfőnként 13 – 18 óra között, kedden 9 – 14 óra között, csütörtökön pedig 9 –14 óra között tart nyitva. Előzetes bejelentkezés nem szükséges, a sorszámosztás a nyitás előtt egy órával kezdődik.

A csomag átvételéhez szükséges a személyazonosságot igazoló okmány, a lakcímkártya, jövedelemigazolás (nyugdíjértesítő, fizetési szelvény, kereseti kimutatás, munkaügyi központ igazolása).

 

Háztartásonként egy csomag kérhető, amelyben1 kg kristálycukor, 1 kg finomliszt, 1 l étolaj, 1 kg fodros nagykocka tészta, 0,5 kg szarvacska tészta, 0,5 kg tarhonya, 660/465 üveges zöldborsó, 360/660 üveges zöldbab, 680 g meggybefőtt, 65 g májkrém, 65 g paradicsompüré lesz.

 

További információ Varga Lászlónétól kérhető szerdán és pénteken a +36 1 342 0904-es telefonszámon.