Egyre több jelzés érkezik a családsegítőhöz

Évről évre több probléma megoldásához vezethet el a kerületi családsegítő központ – derült ki az intézmény szakmai tanácskozásán.

Az Eötvös10-ben február 26-án megtartott rendezvényen a Terézvárosi Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai mellett a szociális szféra más intézményeiben dolgozó szakemberek is részt vettek.

A jelenlévőket elsőként Miyazaki Jun, Terézváros humán ügyekért felelős alpolgármestere köszöntötte, aki elárulta, hogy évekkel ezelőtt ő maga is dolgozott hasonló területen, így tisztában van vele, mennyire összetett, felelősségteljes munkát végeznek a teremben lévő segítők.

 

 

A szakmai tanácskozáson Miyazaki Jun, Terézváros alpolgármestere is részt vett
 

A tanácskozás első részében Kopácsy Judit, a Terézvárosi Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője tartott előadást azzal a céllal, hogy visszajelzést adjon a jelzőrendszeri tagok, a helyi közösség, a döntéshozók részére az előző évi gyermekjóléti és családsegítői feladatok ellátásáról, kiemelt figyelemmel a jelzőrendszeri működésre.

 

Az általa elmondottakból egyebek mellett kiderült, hogy tavaly a segítségre szoruló kiskorúak legnagyobb része a jelzőrendszer kezdeményezésére került a központ látókörébe. Összesen 221 családdal tudtak együttműködni, a gyermekek közül a legtöbb a 6–13 év közötti, őket követi a 14–17 éves korosztály, a legkisebb számban a 0–2 évesek vannak. A legtöbb problémát az elhanyagolás, az anyagi, megélhetési gondok, a családon belüli bántalmazás jelenti.

 

 

Kopácsy Judit, a családsegítő központ vezetője a jelzőrendszer tavalyi működését értékelte

 

A tanácskozás második felében Reményiné Csekeő Borbála, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője tartott előadást a gyermekek ellátásával, gondozásával foglalkozó szakemberek számára fontos témáról, a kortárs bántalmazásról.