Egyeztetés: hiányzik a parkoló a bölcsőde előtt

Miyazaki Jun humán területért felelős alpolgármester és Németh Helga Anna, a humán bizottság elnöke az Aradi utcai bölcsődébe látogatott el február 12-én.

Mint arról már beszámoltunk, az önkormányzat humán ügyekért felelős döntéshozói sorra látogatják a terézvárosi óvodákat, bölcsődéket, hogy megbeszéljék az intézményvezetőkkel, milyen programok támogatásához kérnek segítségét, milyen karbantartási, fejlesztési munkák elvégzését tartják fontosnak. Ennek a sorozatnak egyik állomásként az alpolgármester és a humán bizottság elnöke az Aradi utcai bölcsődét kereste fel február 12-én.

 

 

Miyazaki Jun alpolgármester, Molnárné Igri Andrea, Németh Helga Anna bizottsági elnök és Horváth Zoltánné az Aradi utcai bölcsődében
 

 

Itt Horváth Zoltánné, az Egyesített Bölcsődék vezetője és az Aradi utcai intézmény vezető helyettese, Molnárné Igri Andrea fogadta a vendégeket, akik végigjárták a második emeleti csoportszobákat, mosdókat és a konyhát is megnézték.

 

A dolgozók elmondták, számukra a legnagyobb problémát az jelenti, hogy a társasházi lakásokból kialakított bölcsődének egyáltalán nincs udvara, azért a gyerekeket naponta kell elvinni a Szondi utcába. Ezt kisbuszokkal oldják meg, de a kicsik le- és felszállítása, a gyerekülésekbe való behelyezés, kivétel, a liftezés sok-sok időt és energiát kíván. Emellett az Aradi utcai épület előtt parkoló sincs, így az őket szállító buszok rendre a tömbök között köröznek, ha megállnak, akkor pedig feltartják a forgalmat, ami ugyancsak feszültséget okoz. Ezért azt kérték Miyazaki Juntól és Németh Helga Annától, hogy lehetőség szerint a parkoló ügyében segítsenek. Erre a döntéshozók ígéretet tettek, így remélhetően hamarosan ez a probléma is megoldódhat.