Egyeztetés a Játékvár Óvodában

Az elkövetkező hetekben Miyazaki Jun humán területért felelős alpolgármester és Németh Helga Anna, a humán bizottság elnöke sorra látogatja a terézvárosi óvodákat, hogy megbeszéljék az intézményvezetőkkel, milyen programok támogatásához kérik az önkormányzat segítségét, milyen karbantartási, fejlesztési munkák elvégzését tartanak fontosnak. Első állomásként az alpolgármester és a bizottság elnöke a Játékvár Óvodát kereste fel.

Az intézmény vezetője, Horváth Zoltánné Andi néni elöljáróban elmondta, az óvoda „különlegessége”, hogy pedagógiai programjuk a neves francia néptanító, Célestin Freinet módszerére épül. Ez a gyerekek önkifejezését előtérbe helyező, a választás szabadságát biztosító alternatív pedagógia, aminek jellemzője, hogy a megismerés legfontosabb eszköze a gyermek környezete megfigyeléséből összegyűjtött tapasztalata – foglalta össze röviden a pedagógiai irányzat lényegét Zaveczné Komáromi Katalin, aki nemcsak az intézmény óvónője, de a Freinet Egyesület elnöke is.

 

A Játékvár Óvoda vezetője az önkormányzat anyagi támogatását kérte ahhoz a júniusra tervezett szakmai továbbképzési program megrendezéséhez, amelyen az ország minden pontjáról érkező, a Freinet-módszerrel dolgozó óvónők vesz majd részt. Elmondta, nagyon szeretnék, ha még az idén sor kerülhetne az óvodájuk játszóudvarának teljes körű felújítására. Szólt a karbantartási munkák elvégzése körüli problémákról is.

 

Miyazaki Jun a találkozó végén hangsúlyozta, egyeztetni fog a Terézvárosi Vagyonkezelő vezérigazgatójával a kért fejlesztésről és arról, hogy a karbantartási munkák a jövőben zökkenőmentesebben, gyorsabban valósuljanak meg.