Kerületi egyenruhások a városligetben

Az elektromos eszközpark kicsik és nagyok körében egyaránt népszerű volt.
Az elektromos eszközpark kicsik és nagyok körében egyaránt népszerű volt.

EGYENRUHÁSOK A VÁROSLIGETBEN

Idén először a VI. kerületi rendőrkapitányság is kitelepült a Városligetben megrendezett tűzoltó- és rendőrnapra.

 

 

A terézvárosi egyenruhások április 21-én a Zöld pont elnevezésű 34-es sátorban várták az érdeklődőket. Mint azt Horváth-Szászi Erzsébettől megtudtuk, az érdeklődők a sátornál szemügyre vehették a kapitányság elektromos Nissan gépkocsiját (melyet az önkormányzat ajánlott fel a rendőröknek), két ugyancsak elektromos segédmotoros kerékpárt, valamint szolgálati jelleggel ellátott kerékpárokat is.

A bűnügyi technika eszközeivel ismerkedtek a gyerekek

A gyerekeket leginkább a csillámtetoválás, a bűnügyi technikai bemutató (eszközök) és a már jól ismert mágnestábla érdekelte, amire kis mágneseket lehetett kirakni kerékpáros öltözethez, fényjelző készülékek jelzéseihez. Az elektromos eszközpark kicsik és nagyok körében egyaránt népszerű volt.

Sokan próbálták ki a KRESZ-tudást tesztelő mágnestáblát is

Az április 21-ei program komoly tömeget vonzott a Városligetbe. Szent György-nap alkalmából idén már nyolcadik alkalommal rendezték meg az Országos Rendőr- és Tűzoltónapot. Az óbudai Flórián térről, a tűzoltók konvojával indult szombat reggel a program, a rendőrök a Hősök terénél csatlakoztak hozzájuk, majd közösen a Városligetbe vonultak. Itt színes programok, látványos bemutatók, koncertek váltották egymást. A résztvevők találkozhattak kutyás és lovas rendőrökkel, kipróbálhatták a rendre vigyázók eszközeit, felszereléseit, tüzet olthattak, szirénázhattak. A sztárvendég Vastag Csaba és Csordás Ákos volt.