Hunyadi tér: egy nap a hatosok jegyében

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az önkormányzat június 6-án az első Terézvárosiak napját a Hunyadi téren.

 

A programok sora már délelőtt elkezdődött. Szalóki Ági gyermekeknek szánt koncertje épp olyan nagy sikert aratott, mint Béres Alexandra ovis fitneszbemutatója. A kicsik mindkét programban aktívan részt vettek, senkit sem kellett biztatni a mozgásra, táncra, tornára.

 

 
Szalóki Ági az ifjabb korosztály számára énekelt

 

Délben az idősebb korosztály számára szenior örömtánc következett Csirmaz Szilviával, ezt követően pedig egy valódi sztár, az örök szubrett, Oszvald Marika vette birtokba a Hunyadi téri Zenepavilont, de még a közönség közé is kiszaladt, amikor a legpörgősebb számokat adta elő. A művésznő ezer szállal kötődik a VI. kerülethez, itt van például lakása, s a Nagymező utcai Operettszínház a második otthona. Fergeteges műsorát főként a nyugdíjasok hálálták meg vastapssal.

 

 
Béres Alexandra ovis fitneszre buzdította a gyerekeket

 

Bár délután már erősen „lógott az eső lába”, vészjósló felhők gyülekeztek a tér felett, az égiek kegyesek voltak a rendezőkhöz és a közönséghez, eső ugyanis alig-alig esett ezen a szép szerdai napon. Így aztán a délutáni MintaPinty-gyerekkoncert és Lengyel Szabolcs Micsi tánckóstolója is zavartalanul zajlott le.

 

 
Oszvald Marika a tőle megszokott operettslágereket hozta el a Hunyadi térre

 

Szandi koncertjére már egész tömeg gyűlt össze, kicsik és nagyok egyaránt nagy szeretettel fogadták a tinisztárból elismert művésszé lett előadót, aki elárulta, hogy neki is van köze a környékhez. Mint mondta, egy ideig párjával, Bogdán Csabával az Akácfa utcában éltek, s mindig szívesen jön erre a térre is. Energiával átfűtött koncertjén a jelenlévők dalra fakadtak, néhányan pedig táncra is perdültek a színpad előtt.

 

 
Hassay Zsófia polgármester elárulta, hogy az önkormányzat hagyományt szeretne teremteni a Terézvárosiak napjával

 

Este hatkor Hassay Zsófia polgármester köszöntötte a megjelenteket, s elmondta, hogy az önkormányzat hagyományt szeretne teremteni abból, hogy hatodik hó (június) 6-án egy egész napos programkavalkáddal ajándékozza meg az itt élőket. Ugyancsak ezen az eseményen köszöntik majd fel évről évre a hatodik hó 6-án született terézvárosiakat. Az idén tizen (egytől a kilencvenévesig) léptek fel a színpadra, hogy átvegyék ajándékukat a polgármestertől, s fogadják a gratulációkat. Itt sorsolták ki a hat szerencsés nyertest is azok közül, akik a nap folyamán részt vettek a téren zajló különféle játékokban, vetélkedőkben. Ők fagyi-, mozi-, illetve élményfürdő-utalványokat kaptak.

 

 
Kovács Kati fergeteges koncertje zárta a napot

 

A reggeltől estig tartó rendezvény keretében dobókockás nyereményjátékban, helytörténeti vetélkedőben és kézműves-foglalkozásban volt részük a jelentkezőknek. A sportpályán a TEKA és kerületi rendőrség állított fel KRESZ-pályát, amelyet a gyerekek kipróbálhattak, és sporttal is tölthették az időt a terézvárosiak.

 

 
Hatodik hó hatodikán jócskán megtelt a Hunyadi tér

 

Este Kovács Kati nagy sikerű koncertje zárta a napot, s ez valóban méltó befejezése volt az idén első alkalommal megrendezett Terézvárosiak napjának, amelynek programjait a Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. állította össze.