Dobogós helyen végzett az önkormányzat a Fut a cég versenyen

A Budapest Sportiroda nyolc kiemelt rendezvényén 2019-ben csaknem 800 vállalat indított váltókat és egyéni sportolókat, a céges résztvevők száma meghaladta a 11 ezer főt. Ezen a rangos megmérettetésen ért el saját kategóriájában második, országosan pedig tizedik helyet a Terézvárosi Polgármesteri Hivatal csapata.

A díjakat a közelmúltban ünnepélyes keretek között vehette át dr. Mogyorósi Sándor, Terézváros jegyzője, aki maga is részt vett a pontgyűjtésben, valamint a csapat vezetője, dr. Preczlik Gábor osztályvezető.

 

A győzteseket elsőként a házigazda, Somogyi András, a Bosch csoport és Adria régió HR-igazgatója köszöntötte, aki elmondta, hogy a sportolás hozzájárul a mentális és fizikális egészségünk fenntartásához. Vele együtt az aktívan sportoló Rákossy Balázs államtitkár is megerősítette, hogy a céges sportkultúra fontos és példamutató. A versenyeken való csoportos részvétel pedig alapvetően a közös pillanatokról szól és másodsorban a teljesítményről.

 

– A Terézvárosi Polgármesteri Hivatal csapatának sporttörténete 2016. szeptember 11-én kezdődött, ekkor vettünk részt az első félmaraton váltóversenyünkön. Valójában azonban a 2016-os köztisztviselői naptól számíthatjuk a kezdeteket, amikor a Budakeszi Kalandparkban a fák között kifeszített köteleken egyensúlyozó kollégákat nézve dr. Mogyorósi Sándor jegyző azt mondta, hogy próbáljuk meg, hátha lesznek aktív kollégák, akik sportolni szeretnének – idézte fel a kezdeteket dr. Preczlik Gábor. Tőle tudtuk meg, hogy 2016-ban két, a következő évben öt, 2018-ban már hét, míg 2019-ben nyolc nagyobb versenyen vett részt a lelkes csapat. A 2019-es versenyeken összesen 36,8 km-t úsztak le, a Bringázz a munkába! programmal együtt 2721 km-t bicikliztek és 802 km-t futottak le a kollégák.

 

A Fut a cég országos versenyen 2018-ban Terézváros csapata 180 pontot szerzett, ezzel országos összetettben a 26., cégkategóriájában 4. helyen végzett. Tavaly 314 pontot szerzett, amely az országos verseny 10. helyét, míg az 50–250 fős vállalatok versenyében a 2. helyet jelentette. Körülbelül ötven fő vett részt a nyolc verseny valamelyikén. Futás, biciklizés, úszás, túrázás, gyaloglás is szerepelt a programban, ezek közül a maraton-, félmaratonfutások, a Tisza-tó, a Velencei-tó körbetekerése és a Balaton átúszása volt a legjelentősebb.