December 13-ig mindenkihez megérkeznek az ajándékcsomagok

Sokéves hagyományaihoz híven az önkormányzat az idén is ajándékcsomaggal lepi meg a kerület szépkorú lakóit. Hogy Terézváros minden 62. életévét betöltött lakójához időben eljusson az ajándék, a kézbesítést november 25-én megkezdték.

Héjjas Krisztián, a csomagok összeállítását, csomagolását és a címzettekhez eljuttatását végző cég vezetője elmondta, az önkormányzat kedves figyelmességét örömmel fogadják a címzettek. Elvétve ugyan, de előfordul, hogy valaki nem tart igényt rá.

 

Ha a szállítás időpontjában valaki nincs otthon, akkor kézbesítőik – legkésőbb december 13-ig – egy másik napon, lehetőleg más napszakban ismételten megkísérlik az ajándékcsomag átadását. Amennyiben ekkor sem járnak sikerrel, értesítőt hagynak a postaládában arról, hogy a küldemény a Terézvárosi Gondozó Szolgálatnál (Benczúr utca 35/C) január 4-ig munkanapokon 9–15 óráig átvehető.

 

A korábbi évek tapasztalatai szerint a több mint nyolcezer csomag mindössze 10-15 százalékának kézbesítése ütközik valamilyen akadályba.

 

Varga Lászlóné, a terézvárosi önkormányzat idősügyi referensének tájékoztatása szerint aki a Terézvárosi Gondozó Szolgálatnál sem jelentkezik az ajándékáért, az január 7-től a polgármesteri hivatal földszint 5-ös szobájában még három hónapon át megteheti.

 

A referens arról is beszámolt, hogy a közelgő karácsony alkalmából az önkormányzat 2002 óta nemcsak idős lakóinak, de a rászorulóknak is igyekszik örömöt szerezni, hozzájuk több mint ezer csomagot juttat el.