Csongrádi Kata az idősek világnapján

Műsorral köszöntötte a nyugdíjasokat a Tegosz az idősek világnapja alkalmából.

Megtelt a Benczúr Ház nagyterme az ünnepi ebédre és műsorra meghívott 65 vendéggel, akik kíváncsian várták az idei meglepetésvendéget. Az ünnepi rendezvényen a terézvárosi önkormányzat képviseletében Simonffy Márta és Bundula Csaba alpolgármester, Jandó Erzsébet főosztályvezető vett részt és a társintézmények vezetői is meghívást kaptak.

 

Schmolczné Havas Pálma, a Tegosz intézményvezetője köszöntette a megjelenteket és kedves szavakkal emlékezett meg arról, hogy az idősek világnapja a szépkorúak tiszteletéről, elfogadásáról, támogatásáról, szeretetéről szól. Az intézményvezető beszámolt a nyár és az elmúlt hetek programjairól – a szüreti mulatságról, a közös tihanyi kirándulásról, a dunabogdányi és siófoki üdülésekről –, amelyekkel igyekeztek tartalmasabbá, színesebbé tenni az általuk ellátott idősek életét. Aranyosi Ervin: Ölelj, szeress kortalanul című verse után az intézmény munkatársai, Király Melinda és Juhászné Vellai Nóra az idősek iránti megbecsülésük jeleként saját költeménnyel lepték meg a jelenlévőket.

 

 
Az ünnepelteket munkatársaival együtt Schmolczné Havas Pálma (balról) köszöntötte

 

Simonffy Márta alpolgármester rövid köszöntőjében arról beszélt, hogy az évek múltával milyen hihetetlenül felértékelődnek az emberi kapcsolatok, a család mellett milyen fontossá válnak a barátságok és azok a közösségek, ahol az ember jól érzi magát.

 

A pezsgős koccintáson Bundula Csaba alpolgármester a 97 éves nagyapjáról beszélt, aki utolsó pillanatig jó testi-lelki egészségnek örvendett. A megjelenteknek hasonló jókat kívánt.

 

 

 
Bundula Csaba alpolgármester mondott pohárköszöntőt

 

Az estebéd előtt a főműsorszám következett: Csongrádi Kata férje, S.Nagy István zeneszerző dalaiból adott elő egy csokornyit. Mindenkit arra biztatott, hogy énekelje vele az Egy darabot a szívemből című slágert. Egy körkérdés után, hogy a férfivendégek elégedettek-e a csinos hölgyekkel (természetesen mindenki az volt), a Kell, hogy várj, a Köszönet a boldog évekért majd a Millió rózsaszál című dal következett.

 

Vay Klári, aki maga is énekesnő, nagy szeretettel fogadta a műsort, és megköszönte az önkormányzatnak a programokat, amelyeken ha csak teheti, mindig jelen van.

 

Hasonló volt a véleménye Szokolyai Györgynek is. A 78 éves úr régóta tagja az Idősek Klubjának, ő készíti a kisfilmeket a közös kirándulásokról, programokról, amit mindig szívesen néznek meg és emlékeznek vissza az együtt töltött időre. Nagyon szeret Terézvárosban lakni, mert itt megadják a tiszteletet az időseknek.

 

 
Vastapsot kapott a népszerű énekesnő