Cserhátit idézték meg a színpadon

Ingyenes színházi előadást kaptak karácsonyra a terézvárosiak, amelyre december 17-én került sor.

Zsúfolásig megtelt az Eötvös10 nagyterme december 17-én délután, amikor a terézvárosi lakosokat várták egy ingyenes előadásra. A kerületiek az idén az önkormányzat jóvoltából a Hamu és gyémánt című előadást láthatták Szurdi Miklós rendezésében.

 

 

Megtöltötték a széksorokat a terézvárosiak

 

Mielőtt felgördült a függöny, Bundula Csaba alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket. Mint mondta, már tizenöt éve, hogy nincs közöttünk Cserháti Zsuzsa, aki – ha nem a mi gyönyörű nyelvünkön énekelt volna, hanem angolul – képességeinek köszönhetően világsztár lehetett volna.

 

 

Bundula Csaba alpolgármester boldog karácsonyt és eredményes új évet kívánt

 

– Az énekesnő a hetvenes években hihetetlenül népszerű volt, aztán egyszer csak eltűnt a rivaldafényből, majd 1996-ban visszatért, s ekkor talán a korábbiaknál is jobban szerette a közönség. Dalaival sokaknak okozott örömöt, ez vélhetően a mai előadásból is kiderül – mondta az alpolgármester, majd tolmácsolta az önkormányzat vezetésének karácsonyi jókívánságait.

 

 
A darab főszereplője: Fehér Adrienn

 

Hamu és gyémánt címmel Szurdi Miklós rendezésében Fehér Adrienn, Neumann Balázs, Lovas Emília és Faggyas Alexandra közreműködésével emlékeztek Cserháti Zsuzsára a Turay Ida Színház produkciójában. Topolcsányi Laura darabjában egy izgalmas történet tárul fel a közönség előtt Cserháti Zsuzsa örökzöld dalaival.

Megkérdeztük a nézőt

Szabó Dezsőné Elvira

Én, ha csak időm engedi, részt veszek az önkormányzat rendezvényein és nagyon jól szoktam magam érezni. Felkészültem rá, hogy ma este meghatódom, mert tudom, hogy a darab Cserháti Zsuzsáról szól, akinek imádom a dalait. Egy értékes, szép estére készülök, a lehetőséget pedig nagyon szépen köszönöm a terézvárosi önkormányzatnak!

Kovácsné Visi Márta

Ez a mai egy gyönyörű szép este volt, de ugyanakkor a szívekben fájdalmat is keltett. Tulajdonképpen mindenki csak a fényt, a csillogást látta Cserháti Zsuzsánál, de a szeretet sajnos sokszor hiányzott az életéből. Csodálatos volt az este, örülök, hogy láthattuk a művésznő életének ezt az oldalát is.