Családi fesztivállal indította az új évadot a Kolibri

A Kolibri Színház már hagyományt teremtett azzal, hogy ingyenes fesztivállal nyitja meg az új évadot. A szeptember 7-én megtartott évadnyitón a hazai produkciók mellett három különleges külföldi vendégelőadás is várta a kicsiket és a nagyokat. Az esemény fővédnöke Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere volt.

Gazdag programkínálattal és különleges előadásokkal nyitja meg az idei évadot a Kolibri Színház, hiszen a színvonalas hazai produkciók mellett görög, spanyol és olasz színházak darabjait is láthatja a közönség – mondta köszöntőjében Bundula Csaba alpolgármester, majd a Vitéz László című előadás szavait idézve megnyitotta az új évadot.

 

 

Bundula Csaba alpolgármester és Szívós Károly, az esemény egyik házigazdája

 

Az idei vendégfellépők között szerepelt a veszprémi Kabóca Bábszínház, a győri Vaskakas Bábszínház, Fabók Mancsi Bábszínháza és a szlovákiai Árgyélus Színház Écsi Gyöngyi mesemondóval. Sarkadi Bence nemzetközi hírű marionettművész Világjáró marionettek című többszörös díjnyertes produkcióját hozta el a Jókai térre.

 

 

Az előadások között a Kolibri Harsona Quartet játszott

 

Spanyolországból érkezett a Teatro Paraíso társulata Nomádok című előadásával, míg a görög Artika Theatre Company Csodák a kiskertben, az olasz La Baracca-Testoni Ragazzi színház pedig az Egy felhő útja című produkcióját mutatta be a fesztivál közönségének. Az előadások között a korábbi évekhez hasonlóan a Kolibri Harsona Quartet játszott.