Cirkuszi előadás karácsonyra

Terézváros önkormányzata a közeledő ünnep alkalmából a Hófödte álom című előadással ajándékozta meg a kerületieket.

Az önkormányzat minden karácsonykor cirkuszi előadással kedveskedik a terézvárosiaknak. A lehetőséggel ebben az évben is sokan éltek, az előadásra teljesen megtelt a nézőtér. A Hófödte álom – Ősi cirkuszi mese címet viselő nagyszabású produkció az örök fagy birodalmából, Északkelet-Szibériából érkezett el hazánkba.

 

 

A világ legészakibb cirkusza először szerepel Magyarországon. A mitikus mesék középpontjában a mindenség közepén lévő Világfa áll, amely összeköti a három részre – Felső világ, Középső világ, Alsó világ – tagozódó világot. A Középső világban élő emberek rendszeresen kapcsolatba kerülnek a másik két világ szellemeivel és istenségeivel, akik különböző alakot öltenek. Az ártó szellemek sok gondot okoznak a halandóknak, de az emberiség bátor hősei végül győzedelmeskednek a sötétség lényei fölött.

 

 

Ezt a gazdag, izgalmas és jeges világot hozták el a Fővárosi Nagycirkuszba a Jakutföld Gyémánt Cirkusza artistaművészei impozáns jelmezekbe bújva, tradicionális zenékkel és lenyűgöző cirkuszi produkciókkal fűszerezve. A fellépők öt éven át Kínában tökéletesítették a tudásukat, hogy a lehető legprofibban jelenítsék meg az artistaművészet ismert zsánereit.

 

 

A jakut artistaművészek mellett fellépett a műsorban az orosz Virtuoso 5 csoport, amely több mint tizenöt nemzetközi cirkuszfesztiválon kapott már rangos elismerést. Szibériai kutyákat is láthatott a közönség, az orosz Rubtsov család immár negyedik generáció óta ad elő lendületes cirkuszi számokat kutyákkal. Életvidám szamojédekkel és huskykkal érkeztek hozzánk.

 

 

A műsort a bohócok előadása tette teljessé. Ukrajnából érkeztek, és előadásukkal, valamint jelmezeikkel egyaránt mosolyt csaltak az arcokra.