Cirkuszi előadás gyermeknapra

Terézváros önkormányzata a hagyományokhoz híven idén is cirkuszi előadással kedveskedett a kerületieknek.

A Repülőcirkusz című produkciót telt ház fogadta május 25-én. Már hagyomány, hogy Hassay Zsófia polgármester az előadás kezdete előtt a műsorral és a cirkusz világával kapcsolatos kérdéseket tesz fel a gyerekeknek. A legbátrabb jelentkezők közül kiválasztott szerencsések a helyes válasz után ajándékcsomagot kaptak.

 

 

Hassay Zsófia polgármester a cirkusz világával kapcsolatos kérdéseket tett fel a gyerekeknek

 

A Repülőcirkusz egy igazi klasszikus cirkuszi előadás, amely azzal bűvöli el a nézőit, ami a cirkusz maga: a nézők szeme láttára megszülető káprázattal és csodával. Az előadás az 1920-as, 30-as évek csillogó amerikai cirkuszvilágába repítette vissza a nézőket, amikor semmi nem volt lehetetlen és a világ is kicsit szertelenebb volt. A szemkápráztató és néhol lélegzetelállító produkciókban az egész világ képviseltette magát, Olaszországból, Németországból, Oroszországból, Ukrajnából, Mongóliából is érkeztek fellépők, és természetesen Magyarország is megmutatta magát.

 

A világ leghíresebb bohócaként számon tartott olasz Natalino Giovanni Huesca először látogatott el a Fővárosi Nagycirkuszba.

 

 

Natalino Giovanni Huesca

 

A hazánkat képviselő Sárközi Trió zsonglőrszámával kápráztatta el a terézvárosi nézőket. Tizenkét éves koruk óta foglalkoznak a zsonglőrködéssel, produkciójukban a kecses akrobataelemeket ötvözik az elegáns megjelenéssel, műsorukban a fiatalos jókedv és a humor egyaránt megtalálható.

 

 

Az előadáson hazánkat képviselő Sárközi Trió

 

A cirkusz elmaradhatatlannak számító résztvevői az állatok is. A Németországból érkező Jana Posna kutyás műsorszáma óriási sikert aratott, a „szót fogadó” kedvencek láttán valószínűleg minden gyermek kutyát szeretne magának. A produkció alatt végig érezhető és látható volt a kutyák, valamint a gazdájuk közötti összhang és harmónia.

 

 

Összhang és harmónia jellemezte Jana Posna produkcióját

 

Paput Szíra

Nagyon jól éreztük magunkat a gyereknapi cirkuszban. Szerencsére az osztálytársaim is velem voltak, mert mindannyian a kéttannyelvű iskolába járunk. A kedvencünk a vicces bohócok voltak és elbűvölt a csilláron függeszkedő lány is. Nagyon ügyes volt mindenki.

Irimie Palu Filip

Anyukámmal és a nagytestvéremmel jöttem most először életemben cirkuszba. A kedvencem a kutyusos szám volt, mert nagyon okosak voltak.