Bódi Csilla Bárczy István-díjban részesült

Idén Bódi Csilla igazgató vehette át a Bárczy István-díjat a Főpolgármesteri Hivatalban.

A fővárosi pedagógusnap alkalmából összesen huszonöten kapták meg a díjat. Az elismerést az idén a hatodik kerületből Bódi Csilla, a Bajza Utcai Általános Iskola igazgatója vehette át Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettestől.

 

 

Szalay-Bobrovniczky Alexandra és Bódi Csilla

 

A Bárczy István-díjat 2009-ben alapította a Fővárosi Közgyűlés, és 2010-ben adták át első alkalommal. A kitüntetés a fővárosban működő közoktatási és gyermekvédelmi intézmények azon munkatársai részére adományozható, akik hosszú éveken át kiemelkedő teljesítményükkel hozzájárultak a jövő generációjának neveléséhez, oktatásához, képzéséhez, ezáltal a főváros fejlődéséhez.

 

Bódi Csilla mesterpedagógus, fejlesztőpedagógus, közoktatási vezető, a Bajza Utcai Általános Iskola igazgatója több évtizedes, magas szakmai színvonalon végzett, innovatív szemléletű mesterpedagógusi és intézményvezetői munkájáért kapta a díjat.

 

 

A Bárczy István-díj plakettje

 

Bódi Csilla 2009 óta a Bajza Utcai Általános Iskola igazgatója, 1985 óta pedagógusa. Az ő innovatív tevékenységének köszönhető az a több éve tartó sikersorozat, amit a tehetséges tanítványok a matematika-, a nyelv- és a zeneoktatás területén elértek.

 

Tervszerűen, fokozatosan felépítve alakította ki azt a műhelymunkát, amelyben a tehetséges diákok mellé a tehetséggondozásban és a tehetségfejlesztésben jártas pedagógusok kerültek. Sikeres pályázatok eredményeként az iskola pedagógusainak kétharmada részesült a tehetséggondozás témájához kapcsolódó továbbképzésben. Ennek köszönhetően az iskola a természettudományos területeken kiemelkedő eredményeket ért el. Folyamatosan keresi a pályázati lehetőségeket és erre ösztönzi a kollégáit is. Az intézmény számos pályázaton indult és nyert (TÁMOP programok, Comenius nemzetközi projekt stb.).

 

Stratégiai tervezésének, kreatív munkájának köszönhető, hogy az iskola elnyerte a Referenciaintézmény címet. Magas színvonalú szakmai tevékenysége mellett Bódi Csilla éveken át szervezte és készítette elő az iskolaépület felújítását a centenárium megünneplésére, a terézvárosi önkormányzattal közösen. 2017-ben, az iskola fennállásának 100. évfordulójára készült el és adták át a korszerűen, ugyanakkor a műemléki előírásoknak megfelelően felújított intézmény épületét és sportudvarát. Munkássága elismeréseként 2018 őszén elnyerte a Terézvárosért önkormányzati kitüntetést.