BKK-s bérlettámogatásra pályázhatnak a rászoruló diákok

A terézvárosi önkormányzat pályázattal elérhető BKK-bérlet támogatást nyújt azoknak a rászoruló diákoknak, akik VI. kerületi lakóhellyel rendelkeznek, betöltötték a 14. életévüket, valamint középfokú oktatási intézményben nappali oktatásban folytatnak tanulmányokat.

A szemeszterre szóló támogatásra az pályázhat, aki a pályázat benyújtásakor kerületi lakóhellyel és érvényes diákigazolvánnyal vagy iskolalátogatási igazolással rendelkezik, és ha a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 350 százalékát (99 750 forintot), egyedülálló szülő esetében a 400 százalékát (114 000 forintot), három vagy több gyermeket nevelő család esetében pedig a 450 százalékát (128 500 forintot).

 

Az aktuális, második féléves szemeszterre szóló – azaz a február 1-től június 30-ig érvényes – bérlethez a pályázatot az erre a célra szolgáló adatlapon 2022. január 1-től március 15-ig lehet benyújtani

  • személyesen az önkormányzat ügyfélszolgálatán (1067 Budapest, Eötvös u. 4.), vagy
  • a szocialis@terezvaros.hu e-mail címre elküldve.

 

A támogatás összege a „Szemeszterre szóló Budapest-bérlet közoktatásban tanulóknak” elnevezésű BKK-bérlet vételárának megfelelő összeg. Ezt a jogosultak utalvány formájában kapják meg a Terézvárosi Polgármesteri Hivatalban, előre meghirdetett időpontban. Az utalványt várhatóan a BKK Központi ügyfélszolgálatán (1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 19-21.) lehet beváltani az érvényes diákigazolvány bemutatásával. Az utalvány a rajta feltüntetett érvényességi időn belül használható fel, és nem váltható vissza.

 

A teljes pályázati felhívás és az adatlap itt található: