Bírság jár a kutyagumiért

Augusztus második hetében (10-16. között) a kutyatartók számítsanak arra, hogy Terézváros közterein fokozottan ellenőrzik őket. A rendészek azt vizsgálják majd, hogy a gazdik felszedték-e kedvenceik után a piszkot, van-e náluk póráz, illetve chip a kutyában. A szabálykövetők ajándékot kapnak, a hanyag gazdik viszont bírságra számíthatnak.

„A következő hetekben kiemelt ellenőrzéseket tartunk. Terézvárosban a becslések szerint megközelítően három ezer kutyát tartanak. Sajnálatos módon vannak olyan kutyatartók, akik azt az alapvető normát sem tartják be, hogy felszedjék saját kedvencük végtermékét. Márpedig a kerület köztisztasága szempontjából kiemelt fontosságú, hogy utcáinkat ne lepje el a kutyapiszok, ezért tartjuk jövő héten ezt az akciót” – mondta el dr. Kerék-Beleznay Zsuzsanna.

 

Terézváros köztisztaságért is felelős alpolgármesterétől azt is megtudtuk, hogy az önkormányzat köztisztasági cégén keresztül évente több mint 10 millió forintot fordítanak a hatodik kerületben a kutya vécék kihelyezésére és karbantartására, a polgármesteri hivatal portáján és a köztisztasági cég telephelyén (Rózsa utca 81-83.) pedig a lakosok ingyen juthatnak hozzá az ürülékgyűjtő zacskókhoz.


Az augusztus 10-én kezdődő akció során a szabálykövető ebtartók kutyái a közterület-felügyelőktől  jutalomfalatot kapnak, a gazdik pedig ürülékfelszedő zacskókat. A kiosztandó jutalomfalatokat a Kutyabarat.hu ajánlotta fel.

 

Azok, akik nem szedik össze a kutyapiszkot, szigorú büntetésre, helyszíni bírságra számíthatnak. A terézvárosi közterület-felügyelők az akció során a kutyák chippjeit is ellenőrzik, illetve azt is megnézik, van-e póráz a gazdinál?

 

Vigyázzunk együtt Terézváros köztereinek tisztaságára!

 

Szöveg: G.E.

Fotó: Ancsin Gábor / www.kepszerk.hu