Befejeződtek az őszi tanfolyamok

Befejeződtek az önkormányzat őszi ingyenes tanfolyamai, az okleveleket ezúttal is ünnepélyes záróeseményen vehették át a tanulók.

A különböző szinteken ezúttal is számítástechnikából, angol és német nyelvből szerezhettek hasznos ismereteket azok a terézvárosiak, akik éltek a lehetőséggel és beiratkoztak a díjmentesen látogatható képzésekre.

 

A sikeresen végzetteket Miyazaki Jun humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntötte, aki beszédében utalt arra, hogy a tanulás nemcsak hasznos, hanem nélkülözhetetlen is a boldoguláshoz, hiszen a mai világban azzal, hogy sikerült elhelyezkedni, van állás, munkahely, még semmi sem ért véget.

 

 

Miyazaki Jun alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket
 

– Az állandó bizonytalanság korszakában élünk, minden vonatkozásban. Mindenkinek számolnia kell azzal, hogy élete során többször is kénytelen lesz szakmát váltani, változtatni, módosítani. Napjainkban a munka állandó tanulást is jelent. Az informatikai robbanás, a technológiai fejlődés miatt évről évre szakmák tűnnek el, teljesen újak keletkeznek, és ma már egyáltalán nem jellemző, hogy valaki az első munkahelyéről vonuljon nyugdíjba. Nekünk pedig, bár sokszor nehéz, ehhez az állandó változáshoz alkalmazkodnunk kell, és ehhez az eszköz az élethosszig tartó tanulás – hallhatták a jelenlévők az alpolgármestertől.

 

Miyazaki Jun köszönetet mondott azoknak az oktatóknak is, akik tudásukkal, motivációs erejükkel sok kerületi lakost voltak képesek kitartásra, tanulásra ösztönözni. Ők többnyire a főállásuk mellett a szabadidejüket áldozták azért, hogy a tudást átadják. „Igazi elhivatott oktatók ők, olyan szakemberek, akikre Terézváros büszke, s akiknek a munkájára hosszú távon szüksége van ennek a kerületnek” – fogalmazott a kerületi vezető, majd kiemelte: a tanfolyamok fontosak, mert térítésmentesen vehetnek részt rajta azok a terézvárosiak is, akik egyébként csak nehezen vagy egyáltalán nem engedhetnének meg maguknak ilyen kurzusokat. „Mi pedig azt valljuk, hogy a tudás nem lehet a gazdagok kiváltsága” – jelentette ki az alpolgármester.

 

A programot a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjainak zenés, verses műsora színesítette.