Bajnokok ebédmenüje

A Szondi utcában már a harmadik, ebből ugyanabban a házban, a Szondi 24.-ben a második helyét működteti Bánhegyi Gergő. A korábbi egység sem volt innen messze, mintegy száz méteres távolságból, a Bajnok utcából költöztette át a népszerű étkezdét, ahogy egyre nagyobb alapterületű, egyre több vendég leültetésére alkalmas üzlethelyiséget keresett.

 

„Harminc évig vízilabdáztam versenyszerűen, megjártam a Honvédot, a Vasast, a BVSC-t, majd másodosztályú csapatokban játszottam évekig. Innen jött a névválasztás” – magyarázza Bánhegyi Gergő, miért is hívják Pólónak az étkezdét az uszodákkal nem túl gazdagon ellátott Terézváros kellős közepén. A játékszer a logóban is megjelenik, ennyiben tehát nem szakadt el a pólótól a korábbi élsportoló, aki közel két évtizede a vendéglátásban tör újabb babérokra. 

 

 

Amit ők is hazavinnének

 

A betérők 90 százaléka törzs- vagy visszajáró vendég, a pultosok már a köret- és italválasztást is előre tudják, kérni sem kell, csomagolják a plusztartárt, a savanyúságot, kinek-kinek ízlése és szokása szerint. A kínálaton túl ettől is igazán házias a Póló étkezde, a csapat és a közönség is állandó, összeszokott gárda. A vendégek zöme a kerületben lakik vagy itt dolgozik, sok köztük a nyugdíjas és a kismama; minden generáció szívesen viszi haza innen a kosztot. „Úgy érezzük, az ő étkeztetésükért felelősek vagyunk, ezért számukra nap mint nap megfizethető változatos menüket, friss, tápláló és egészséges ételeket biztosítunk. Számos ételünket ételallergiások is fogyaszthatják. A mottóm, hogy csak olyan ételt adjunk a vendégeinknek, amit mi is szívesen hazavinnénk a családunknak” – vallja Bánhegyi Gergő, aki arról is beszámol, hogy a frissensültek állandó választéka mellett hétről hétre megújuló kínálattal várják a vendégeket. Naponta érkezik a friss alapanyag, a minőségben nincs kompromisszum, az egyenletesen megbízható, jó árértékű, színvonalas konyha garantálja, hogy a vendégek mindig jó szívvel visszatérjenek.       

 

 

                                     

 

A legjobban a magyaros ételeket viszik, a tartalmas, húsos leveseket, pörkölteket, tarhonyás húst – ezek a slágerek, de népszerűek az olasz tészták is. A toplistán kitüntetett helye van még a bablevesnek, a gulyáslevesnek és persze a mindent vivő hagyományos házi desszerteknek, a máglyarakásnak és a császármorzsának is. Mindennap háromféle menüt kínálnak (húsos, húsmentes, főzelékes fogásokból), ezenkívül többféle konstrukciót dolgoztak ki, hogy mindenki a pénztárcájának és ízlésének megfelelő ebédet választhasson. Így például van pluszpalacsintát biztosító „heti bérlet”, kiscsaládos (három főre) vagy céges (öt főre) menü is. 

 

 

Felelősséggel a közösségért

 

Időről időre részt vállalnak jótékonysági, segítségnyújtó akciókban is, egy időben a Szobi utcai hajléktalanszálló számára szállítottak ételt, máskor a Heti Betevő szervezésében vettek részt ételosztásban, de rendszeresen biztosítanak kedvező árú étkezést gyerektáborok számára is. 

 

 

 

 

Nem tudom, mennyire meglepő megállapítás: a járvány a Póló étkezdét is megütötte, a 45 főt befogadni képes vendégtérben helyben fogyasztásra nincs lehetőség, és a home office terjedése miatt jóval kevesebben dolgoznak a kerület irodaházaiban is. A forgalom visszaesett és a csapatot sem lehetett teljes létszámban megőrizni. Ezek ellenére Bánhegyi Gergőn nem érezni sem elbizonytalanodást, sem kétséget. Igazi sportemberként beszél arról, hogy megküzdenek a nehézségekkel, folyamatos megújulással, kitartással, fejlődni vágyással veszik a jelenleg még igencsak tornyosuló akadályokat. A már említett sokféle menükonstrukció mellett van már saját futárral megoldott házhoz szállítás is mind a hatodik, mind a környező kerületekbe, és az új weboldalon hamarosan online is lehet rendelni az ételeket. Érdekes módon ezt a lehetőséget több nyugdíjas korú vendég kezdeményezte, úgy látszik, ma már az idősebbeknek is egyszerűbb, hogy csak be kell tenni a virtuális kosárba az ebédet, és már érkezik is a futár a friss, jól elkészített fogásokkal. Érdemes követni a Póló étkezde Facebook-oldalát is, amelyen az aktuális menük, az akciók és egyéb információk is megtalálhatók a vendéglátóhellyel kapcsolatban.

 

 

 

Szöveg: BK

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs/Képszerkesztőség