Babalátogatás a hivatalban

Terézváros idei két újszülöttje, Tóth Nimród és Kara Zente lett. A babák szüleikkel a hivatalban jártak szeptember 14-én.

A Terézváros Újszülöttje az a baba lehet, aki magyar állampolgárságú és az adott naptári év hatodik hó, vagyis június 6-án, vagy ahhoz legközelebb eső napon született, első lakóhelye pedig a VI. kerületben található.

 

Idén egyetlen apróság sem döntött úgy a kerületben, hogy éppen hatodik hó hatodikán bújik elő a mama hasából, ezért a június 5-én született Nimród és a 7-én világra jött Zente nyerte el a Terézváros újszülöttje címet, s az ezzel járó oklevelet és ajándékot.

 

 

Balról Zente és szülei, jobbról Nimród és szülei

 

Mindezeket Miyazaki Jun, humán ügyekért felelős alpolgármester és Jandó Erzsébet a polgármesteri hivatal humán főosztályának vezetője adta át a szülőknek. A két fiatal pár örömmel fogadta a 60 ezer forint értékű babautalványt, amely az újszülött gyermek gondozására, ruházattal való ellátására fordítható. Ezenkívül az alpolgármester felhívta a szülők figyelmét arra a sok támogatásra, amellyel Terézváros az itt élő családokat segíti. Mint megtudtuk, a két kisfiú például megkapja az önkormányzat támogatásával adható védőoltásokat és a babacsomagokat is.

 

A görög származású Kara Gökhan és felesége Kara-Nagy Enikő elárulták a szívet melengetően mosolygó kis Zentéről, hogy nagyon jó baba. Első gyermek a családban, de igazán jól viselkedik, szüleit éjszaka engedi pihenni, s a hivatali látogatás során is okosan nézelődött, sírásnak nyoma sem volt.

 

Ugyanilyen rendesen tűrte az első hivatalos szereplést és fotózkodást a másik tündéri legényke, Tóth Nimród. Ő szülei – Pajor Andrea és Tóth Barnabás – szerint ennél azért elevenebb és hangosabb is szokott lenni, de most a jól nevelt formáját hozta.

 

Jó egészséget, sok boldogságot kívánunk Terézváros Újszülöttjeinek!

 

Gajdács Emese

Fotó: Tuba Zoltán/kepszerk.hu