Az időseket ünnepelték

Hagyományaihoz híven az idősek világnapja alkalmából a Benczúr Házban köszöntötte a Terézvárosi Gondozószolgálat (Tegosz) az Idősek Klubja tagjait.

Szász Károly, idősügyi tanácsnok köszöntötte az önkormányzat, az Idősügyi tanács és a maga nevében az ünnepelteket. Felidézte, 1991-ben az ENSZ október elsejét jelölte meg az idősek világnapjaként, a figyelem ilyenkor a sok évet megélt korosztályra irányul. Szerinte az idős emberek életművükkel kiérdemelték azt, hogy ez az odafigyelés ne egyetlen napra korlátozódjon, hanem az egész évre kitartson. Mint kiderült, nem érkezett üres kézzel, az Idősügyi tanács ajándékaként a Madách Színház legendás Macskák című előadására szóló jegyekkel lepte meg a klubtagokat.

 

 
Szász Károly idősügyi tanácsnok köszöntötte az időseket

 

A tanácsnok abbéli örömének is hangot adott, hogy az előző évvel ellentétben, amikor is a koronavírus-járvány miatt elmaradt az ilyenkor szokásos ünnepség, idén ismét találkozhattak és együtt tölthettek pár kellemes órát.

 

 

Király Melinda az Idősek klubjának vezetője volt a rendezvény háziasszonya

 

Pezsgő nélkül nincs ünnepség – Kelemen Krisztina, a Tegosz, és Király Melinda, az Idősek klubja vezetője kívánt egyesével jó egészséget a jelenlévőknek.

 

 

 

Kelemen Krisztina a Tegosz vezetője minden tagnak jó egészséget kívánt

 

A rendezvény csúcspontját Oszvald Marika fellépése jelentette, a művésznő a tőle megszokott vidámsággal és a kivételes színművészek profizmusával adta elő az operett- és musicalslágereket. Nemcsak énekelt, táncolt, de két szám között régi kedves ismerősként bolondozott is közönségével. Elárulta, hogy maga is a hetvenhez közelít, és megnyugtatta a nálánál idősebb nézőit, „öregség nincs, csak betegség”.  Majd a következő számnál, hogy igazolja állítását, nem csakhogy kánkánt jár, de cigánykereket is vetett. Virágos jókedvet teremtve meg is énekeltette az időseket.

 

 
Oszvald Marika fergeteges sikert aratott

 

A mosolygó arcokat látva az együttlét egészen biztos, felejthetetlen élményt jelentett mindenkinek.

 

Szöveg: D.Á.
Fotó: Berecz Valter/kepszerk.hu