Az időseket köszöntötték a művészotthonban

Hagyományaihoz híven színvonalas műsorral köszöntette az intézmény vezetése az Ódry Árpád Művészotthon lakóit. Simonffy Márta alpolgármester és Császárné Csóka Ilona képviselő az önkormányzat nevében ajándékkönyvvel lepte meg az ünnepelteket.

Rövid köszöntőjében Simonffy Márta arról beszélt, hogy a művészet milyen fontos szerepet tölt be az emberek életében. Felidézte, hogy az Iparművészeti Főiskola hallgatójaként tanáraik kötelezővé tették nekik, hogy eljárjanak a Zeneakadémia és a budapesti színházak előadásaira és naprakészen tudják, mi történik a társművészetek világában. Szerinte azok az emberek, akik tartalmasan élték az éveiket, idős korukban sem érik be emlékeikkel, hanem igyekeznek új élményekkel színesebbé tenni mindennapjaikat.

 

 

Simonffy Márta arról beszélt, hogy a művészet milyen fontos szerepet tölt be az emberek életében

 

Az ünnepi műsor első fellépőjeként Bálint András Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész Arany János időskori, a Margit-szigeti fák alatt kapcsos könyvébe írt műveiből a Mindvégig és az Epilógus című versét szavalta el.

 

 

Bálint András, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész

 

Domahidy László „Európa hangja” díjjal elismert operaénekes két csodálatosan szép nápolyi dal után a Hulló falevél című sanzonnal örvendeztette meg a dísztermet megtöltő szépkorú közönségét. Elöljáróban elmesélte, ez az a dal, amit a legszebb 41 francia sanzon között tartanak számon. A több mint 600 feldolgozásban a világ minden nyelvére lefordított dal nem francia, hanem a magyar Kozma József szerzeménye. A művész fellépését a Hegedűs a háztetőn című musicalből Tevje, Ha én gazdag lennék kezdetű dalával zárta.

 

 

Az otthon lakói tapssal jutalmazták az előadókat

 

Ötvös Csilla operaénekes ezúttal a könnyedebb operett műfajába tett kirándulást, Lehár Ferenc, Kálmán Imre legnépszerűbb műveiből összeállított csokorral kedveskedett a közönségnek. Az ünnepség végén a Csárdáskirálynő Álom, álom kezdetű slágert már közösen énekelték az otthon lakói a művésszel.