Az idősek világnapját ünnepelte Terézváros

Terézváros szépkorú lakóit köszöntötte az idősek világnapján Hassay Zsófia polgármester az E10-ben.

Simonffy Márta és Hassay Zsófia köszöntötte a jelenlévő és Terézváros közel tízezer időskorú lakóját

 

A polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: húsz esztendeje dolgozik várospolitikusként, városvezetőként Terézvárosért, ez idő alatt megszámolhatatlanul sok, az idősebb korosztálynak szervezett programon, közösségi eseményen vett részt, nagyon sok kerületben élő szépkorúval személyes kapcsolatot ápol. Úgy látja, a terézvárosi 60 év felettiek jókedvűek, érdeklődök, rugalmasak, aktívan részt vesznek a kerület életében, számos jobbító javaslatot tesznek. Az önkormányzat pedig igyekszik az ötleteiket valóra váltani, kéréseiket teljesíteni. Magas színvonalú szolgáltatásokkal, problémáikra megoldást kínáló naprakész támogatásokkal járul hozzá ahhoz, hogy a Terézvárosban lakó idősemberek mindennapjai minél gondtalanabbul teljenek – fűzte hozzá.

 

Az ünnepi előadásra sokan fogadták el Terézváros önkormányzatának meghívását

 

Mint mondta: a tavaly elnyert Idősbarát Önkormányzat Díj visszaigazolja azt a tízezer terézvárosi szépkorú és a városrészért felelős tisztségviselők, az itt élők ügyeiket intézők közötti tiszteletteljes és különlegesen szoros kapcsolatot, ami a mindennapokat jellemzi.

 

Beszédének végén a polgármester köszönetet mondott a szépkorúaknak mindazért, amit az eltelt évtizedek alatt az ország, a főváros, benne Terézváros gyarapodásáért tettek. Mindenkinek további hasznos, tevékeny, szeretetben megélt évtizedeket és jó egészséget kívánt.

 

Az Abasári kórus ismert katonadalokat adott elő

 

Az önkormányzat ezúttal is ingyenes előadással kedveskedett. A színháztermet zsúfolásig megtöltő idősek a „Beállok rózsám katonának” című nóta- és dalestet láthatták. A kétrészes előadásban operettslágerek és Dankó Pista, Fráter Loránd, Dóczy József, Sas Náci nótái hangzottak el jeles művészek: Bokor János, Paor Lilla, Szóka Júlia, Fehér Eszter, Zsuzsa Mihály valamint az Abasári kórus tolmácsolásában. A dalokat Sárközi Béla prímás és cigányzenekara kísérte.

 

Szóka Júlia népszerű operettrészletekkel örvendeztette meg a közönséget