Az idősek ünnepe a Benczúr Házban

Az idősek világnapja alkalmából rendeztek ünnepséget október 1-jén a Benczúr Házban.

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ilyenkor szerte az országban különféle módon ünneplik a szépkorúakat, s nincs ez másként Terézvárosban sem.

 

 

A terézvárosi nyugdíjasok a Benczúr Ház impozáns falai között ünnepelhettek

 

Immár hagyomány, hogy az önkormányzat ezen a napon többféle módon is kedveskedik a kerületben élő nyugdíjasoknak. Az Eötvös10-ben ingyenes színházi előadást tekinthettek meg szeptember 30-án az előre bejelentkezők, míg az idősek klubja tagjait október 1-jén hívták a Benczúr Ház patinás falai közé.

 

 

Majsai Gábor világslágerekkel szórakoztatta a szépkorúakat
 

Itt elsőként Schmolczné Havas Pálma, a Terézvárosi Gondozó Szolgálat vezetője köszöntötte a jelenlévőket, aki Király Melindának, a klub vezetőjének adta át a szót. Tőle tudtuk meg, hogy az idén az esemény sztárvendége Majsai Gábor, akit magyar Tom Jonesként ismer a nagyérdemű. A jellegzetesen karcos hangjáról ismert énekes ezúttal világslágereket, de saját dalokat is előadott a Benczúr Házban összegyűlt ünneplőknek. A hangulat helyenként olyan pezsgővé vált, hogy néhányan táncra is perdültek.

 

 

A jó zene néhányakat meg is mozgatott

 

Az önkormányzat képviseletében Hassay Zsófia polgármester, Simonffy Márta és Bundula Csaba alpolgármesterek köszöntötték a szépkorúakat.

Szokolya György

Már tíz éve járok a terézvárosi idősek klubjába, ahol nagyon jól érzem magam. Remek programok vannak, a hét minden napjára jut valami érdekes elfoglaltság. A legjobban talán a kirándulásokat várjuk. Ezekről mindig sok-sok élménnyel térünk haza, amit később együtt visszaidézhetünk. Úgy érzem, Terézvárosban figyelnek ránk, minden támogatást megkapnak az idősek.

Bencsik Julianna

Bár nyugdíjas vagyok, mégis aktívan élek, szeretek részt venni a kerületi eseményeken. Rendszeresen ott vagyok a Hunyadi téri programokon, a szombati ingyenes koncerteket nagyon imádom. Köszönet jár a polgármesternek és a vezetőknek azért, hogy az idősek klubját is támogatják. Legutóbbi látogatásukkor még tortát is hoztak és kedvesen elbeszélgettek velünk.

Kéninger Egon

Én még csak néhány hete csatlakoztam a hatodik kerületi idősek klubjához, de elmondhatom, hogy ez egy remek közösség. Szívesen jövök, szeretem a foglalkozásokat, én leginkább a kulturális programok iránt érdeklődöm, s ebből is van itt bőven. A klubot vezető hölgyek igazán kedvesek és ügyesek, úgy érzem, jó döntés volt, hogy csatlakoztam a csapathoz.