Az Ez is Terézváros! klippályázat legjobb videói

Lezárult az „Ez is Terézváros!” könnyűzenei videóklip-pályázat 2. fordulója. A pandémia miatt többször is módosítani kellett a határidőket, de fél évvel azután, hogy a zsűri átlagosan 600 ezer forintos támogatást szavazott a 137 beérkezett pályamű 17 legígéretesebb koncepciójának, végre elkészültek a támogatott videók. A március 31-i végső határidőre 14 előadó, illetve zenekar küldte be a klipjét, amelyekből a zsűri mostanra kiválasztotta a három legjobbat. A döntésnél a filmek szakmai-minőségi színvonala mellett fő szempont volt, hogy mennyire kapott bennük hangsúlyos szerepet Terézváros.

 

A 6 fős zenészekből, zenei újságírókból és egyéb szakemberekből álló zsűri az első három legjobbnak ítélt videóklipet díjazta – a végeredményt Liszka Tamás, a Budapest Film Zrt. vezetője, a zsűri elnöke ismertette.

 

Harmadik helyezett a Herself Uncertain című dalához készült klip lett – a pályázati pénzen kívül őket még 300 000 Ft-tal támogatja Terézváros önkormányzata. Lábas Viki, a Margater Island frontembere indokolta a zsűri döntését: „A dal és a klip is arra buzdít minket, hogy ne legyünk bizonytalanok, hiszen a folytonos elégedetlenség-érzéssel falakat húzhatunk magunk köré, ami távolságtartáshoz és gyanakváshoz vezet, ami csorbát ejthet az emberi kapcsolatainkon.”

 

 

 

Részlet a Herself Uncertain című dalához készült klipjéből

 

 

Második a TPSRPRT Liars című számához készült klip lett – ez az elismerés extra 400 000 Ft pénzjutalommal jár. Sajó Dávid, a Telex újságírója szerint a klip egyik legnagyobb erénye, hogy a terézvárosi koncepciót remekül vegyítették a 3D-s animációs technikával, mellyel a Red Hot Chilli Peppers legendás klipjét is megidézték, melyet anno a Californication című számukhoz készítettek.

 

 

 

Részlet a TPSRPRT együttes Liars című számához készült klipjéből

 

 

Az 500 000 Ft-tal járó első díjat a Quiet Kid & The Speakers All My Friends című száma és videója kapta, akiknek nevét Bihari Balázs zenei újságíró szerint kizárólag a Covid-járvány miatt nem ismeri még ország-világ.

 

 

 
Részlet a Quiet Kid & The Speakers All My Friends című számához készült videóból
 

 

A pályázati támogatásból elkészült videóklipek az Eötvös 10 YouTube-csatornáján (itt) mindenki számára megtekinthetők.