Autómentes hétvége az Andrássy úton

Az idén szeptember 16-a és 22-e között rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet.

Budapesten a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. és a főváros az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódóan családi hétvégét rendezett szeptember 15–16-án az Andrássy úton, ahol rengeteg programmal és ingyenes koncertekkel várták az érdeklődőket. Az eseményen Terézváros önkormányzata, az Eötvös10 Kulturális Központ, a Sportpont, a TEKA és a kerületi rendőrkapitányság is képviseltette magát, a Terézvárosi Korzó eseményeit a Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. rendezte. Hassay Zsófia polgármester gyümölcsöt és BKV-jegyet osztott a rendezvény látogatóinak, ezáltal is a tömegközlekedésre ösztönözve őket.

 

A Terézvárosi Korzón az Eötvös10 sátránál is sok volt az érdeklődő

 

Az önkormányzat sátrában környezetvédelmi tesztet tölthettek ki az érdeklődök. Az elmúlt évekhez hasonlóan a helyesen válaszolók között mindkét nap környezetbarát tisztítószereket sorsoltak ki, és 3-3 kerékpár is gazdára talált. A nyereményeket Matokanovic Lídia környezetvédelmi és civil kapcsolatok tanácsnoka adta át a nyerteseknek.

 

A szerencsés kerületi nyertesek az idén: Berkics Lajos, Házi Margit, Lakatos Brigitta, Vida Mária, ifj. Jankó Beatrix és Fodor Evelin. A sorsolás nagyon kegyes volt Házi Margittal – akinek a férje vette át a nyereményt –, az ő családja harmadik alkalommal vitte haza a főnyereményt. Az Eötvös10 sátrában interaktív és régi használati tárgyakból készített ötletes játékokat lehetett kipróbálni, voltak ügyességi játékok és biliárdfoci, a kisebbeknek pedig játszósarkot alakítottak ki.

 

Hassay Zsófia polgármester gyümölcsöket és BKV-jegyeket osztott

 

A terézvárosi általános és középiskolások kipróbálhatták a Decathlon sporteszközeit és a GoldSprint kerékpárokat is, valamint evezőpadon versenyezhettek. A TEKA közreműködésével mini KRESZ-pályán próbálhatták ki ügyességüket a legkisebbek, ahol a VI. kerületi kapitányság rendőrei irányították a forgalmat. A kétnapos rendezvény során mód volt kerékpár-regisztrációra is, és sokan éltek a lehetőséggel. Tájékoztatót tartott a BRFK Bűnmegelőzési osztálya, a programkínálatot pedig gasztrofesztivál és koncertek színesítették.