Anyák napi köszöntés az Eötvös10-ben

Janza Kata és Dolhai Attila musicalkoncertjével ajándékozta meg Terézváros önkormányzata május 5-én az Eötvös10-ben, anyák napján az édesanyákat, nagymamákat. A két népszerű művész műsora előtt a nézőtéren ülő ünnepelteket Simonffy Márta, Terézváros alpolgármestere köszöntötte.

Simonffy Márta személyes hangvételű beszédében felidézte, hogy az édesanyját – soha nem felejtve és mindig szeretve – igazán akkor értette meg, amikor ő maga is anya lett. Mint mondta: az évek során egyre mélyebb értelmet nyertek és egyre fontosabbakká váltak irányt mutató szavai. Anyaként és ötunokás nagymamaként ma már pontosan tudja, életünk lényegét, boldogságát a család, a gyerekeink adják.

 

Mint mondta: legfőbb dolgunk, hogy a kapott szeretetet továbbadjuk, titkon azt remélve, hogy gyerekeink, unokáink is ezt teszik majd. S persze abban is bízunk, hogy számukra megmaradunk, emlékeznek és emlékezni fognak ránk, nemcsak ezen a kitüntetett napon, hanem amíg élünk és talán azután is.

 

 
Simonffy Márta köszöntötte az édesanyákat
 

Az alpolgármester virágcsokor helyett az Eötvös10 színháztermében helyet foglaló édesanyákat Dsida Jenő Hálaadás című versének néhány sorával köszöntötte:

„Áldd meg édesanyám járását-kelését,
Áldd meg könnyhullatását, áldd meg szenvedését!
Áldd meg imádságát, melyben el nem fárad,
Áldd meg két kezeddel az Édesanyámat!
Halld meg jó Istenem, legbuzgóbb imámat:
Köszönöm, köszönöm az édesanyámat!”

 

Simonffy Márta szavait követően a Budapesti Operettszínház két nagyszerű művésze, Janza Kata és Dolhai Attila zenekari kísérettel musicalslágerekből összeállított műsorral örvendeztette meg az anyukákat és nagymamákat. A műfajon belül született művek legjavából válogatva a Jekyll és Hyde, a Mozart, a Rudolf, a Rómeó és Júlia legismertebb és talán leginkább szeretett dallamai csendültek fel.

 

Bizonyára nem a véletlen műve volt, hogy a dalok szövege részben vagy egészben arról az önzetlen, feltétel nélküli szeretetről, önkéntes áldozatvállalásról, gondosodásról szólt, ami az anyaságot is jellemzi.

 

 
A Rómeó és Júlia musical meghatóan szép, Szívből szeretni című dalát is elénekelte Janza Kata és Dolhai Attila
 

Janza Kata és Dolhai Attila pillanatok alatt megtalálta a közönség szívéhez vezető utat. Úgy beszélgettek a nézőikkel mint régi ismerősökkel, két szám között meséltek barátságukról, közösen játszott darabokról, családjukról, egy-egy dallal kapcsolatos érzéseikről, gondolataikról.

 

Kedves, manírmentes közvetlenségükkel azt is elérték, hogy a tisztességben megőszült hölgyek lelkesen énekelték együtt Dolhai Attilával az István, a király rockoperából a Szállj fel szabad madár, majd Janza Katával a Sacra Coronából a Ki szívét osztja szét című dalt.

 

Az összeszokott páros nagyszerű és valóban felejthetetlen élménnyel ajándékozta meg a terézvárosi anyukákat, nagymamákat.