Akikre a legnagyobb szükség van

Kellemes, családias hangulatban adták át szerda délután a Terézvárosi Foglalkoztatást Elősegítő Nonprofit Kft. kiemelkedő munkatársainak járó díjakat az E10-ben. Hárman a Covid-járvány alatt nyújtott irányítói munkájukért részesültek dicsérő oklevélben és pénzjutalomban, ketten pedig a frissen alapított Terézvárosi Aranyseprű-díjat nyerték el – ezt mostantól havonta megkapja majd adott hónap legjobb köztisztasági dolgozója.

A kerület vezetői, Soproni Tamás polgármester, Dr. Kerék-Beleznay Zsuzsanna köztisztaságért és Temesvári Szilvia zöld ügyekért felelős alpolgármesterek nem győztek hálálkodni azért a sokszor emberfeletti munkáért, amit a Terézváros tisztaságáért és zöldüléséért felelős munkatársak végeznek nap mint nap, esőben, hóban, mínuszban és kánikulában. Vagy épp járvány idején.

 

„A motivációs szintet a sok beérkező panasz miatt nagyon nehéz fenntartani – mondta Dr. Kerék-Beleznay Zsuzsanna –, és sajnos a járvány miatt idén a fizetésemelések is elmaradtak. Ezzel együtt az erőforrásainkhoz mérten mégis csak igyekszünk köszönetet mondani a kollégáinknak az erőfeszítéseikért: Szép kártyára tudtunk utalni nekik extra összeget, illetve a most átadott díjak is azért jöttek létre, hogy érezzék a megbecsülésünket.

 

 

Beleznay Zsuzsanna, Temesvári Szilvia és Soproni Tamás

 


Temesvári Szilvia hálája kifejezésén túl azt emelte ki, mennyire nincs arányban ennek a munkának a presztízse azzal, mekkora szüksége van mindenkinek rá – itt lakónak és erre járónak egyaránt –, hogy tiszták és zöldek legyenek az utcáink, tereink.

 

 

Balról jobbra: Anyalai Pál, Steer József, Lakatos János és Kanyó Gábor (Szappanos Erika családi okok miatt nem tudott részt venni a díjátadón)

 

 

A díjakat Kárpáti Zoltán, a nonprofit Kft. ügyvezetője adta át: a Covid-járvány alatt kiemelkedő irányítói munkájáért dicsérő oklevélben és pénzjutalomban részesült Kanyó Gábor garázsmester, Lakatos János irányító és Szappanos Erika irányító. Rajtuk kívül a hamarosan nyugdíjba vonuló Steer József és Anyalai Pál kapták meg a mostantól havonta odaítélhető Aranyseprű-díjat – elismerésüket a munkatársak is hangos ovációval éljenezték.

 

CSO
Fotó: Adrián Zoltán/Képszerkesztőség