Adventista segítség az átmeneti otthonnak

A terézvárosi gyülekezet 2018 óta áll kapcsolatban az intézménnyel, most koncertsorozaton gyűjtenek a lakóinak.

„Vivaldi: Négy évszak” címmel indított jótékonysági koncertsorozatot a Terézvárosi Családok Átmeneti Otthonának támogatására a Hetednapi Adventista Egyház Terézvárosi Gyülekezete.

 

A zenemű ősz című hangversenyén 151 ezer forintnyi adomány gyűlt össze, amit a műsort követően Vízvári Aladártól, a gyülekezet presbiterétől a Terézvárosi Család- és Gyermekjóléti Központ fejlesztőpedagógusa, Hegedűs Éva vett át.

 

A köszönőszavakon túl a szakember röviden bemutatta a nehéz helyzetbe került terézvárosi lakosokat segítő intézmény munkáját. Hangsúlyozta, az átmeneti otthonban az otthontalanná vált, gyermeket nevelő családok megóvását, megerősítését, önálló boldogulásuk elősegítését, valamint a gyermekek gondozásának, nevelésének segítését tartják legfőbb feladatuknak.

 

 
A nézőtéren helyet foglalók adományaikkal segítették az átmeneti otthon lakóit

 

Tajti Enikő, a gyülekezet zenei osztályának vezetője köszönetet mondott a hangversenyen fellépő neves művészeknek, akik csodálatos zenei élménnyel ajándékozták meg a hallgatóságot és a Terézvárosi Adventista Gyülekezet lelkészének, a vezetőségnek és a testvéri közösségnek, akik idén is hozzájárultak a jótékonysági koncert megvalósulásához, sikeréhez.

 

Az adventisták a Családok Átmeneti Otthonával 2018 óta tartják a kapcsolatot, a perifériára szorult családoknak nemcsak anyagi, de lelki segítséget is nyújtanak. „Fő elhívatásunk a lelki vezetés, útmutatás, hogy példát mutatva megtanítsuk az embereknek azt, hogy becsületes munkával, hűséggel, kitartással hogyan lehet kilábalni még a legnehezebb helyzetből is” – mondta Tajti Enikő. Számukra nagy öröm, hogy kezet nyújthatnak az elesetteknek, segíthetnek azokon az embereken, akiknek a legnagyobb szükségük van a támogatásra. 

 

Tajti Enikő arról is beszámolt, a hangversenyen fellépő Áchim Kovács Anikó és Novák Zita hegedűművész tiszteletdíját is felajánlotta az adományba. Az összegből a Hetednapi Adventista Egyház Terézvárosi Gyülekezete ajándékkal és egy kis műsorral lepi meg a gyerekeket az otthon Mikulás-ünnepségén.

 

A zenei vezető felhívta a figyelmet arra, hogy a jótékonysági koncertsorozat 2022. január 8-án folytatódik, amikor is Vivaldi Négy évszak – Tél című zenei művének lesz hallható a gyülekezet Székely Bertalan u. 13. alatti kápolnájában.

 

Szöveg: DÁ
Fotó: Dimény András/kepszerk.hu