A Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat működési rendje

Tisztelt Betegeink!

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma rendeletének megfelelően 2020. március 16-tól a veszélyhelyzet megszűnéséig valamennyi szakrendelésen, a háziorvosi rendeléseken és az államilag finanszírozott fogorvosi rendeléseken

 

  • Minden tervezett/előjegyzett egészségügyi ellátást és beavatkozást el kell halasztani! Kizárólag életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében, "sürgős szükség miatt" végezhető ellátás.

 

  • A járvány idején semmilyen adminisztratív feladatot nem intéznek a rendelő dolgozói: igazolások, igazolványok érvényességének hosszabbítása, illetve ezekhez hasonló ügyekben kérjük, senki ne menjen a rendelőbe. A lejáró gépjárművezetői jogosítványok, gyógyszer javaslatok érvényben maradnak a járványügyi vészhelyzet alatt, emiatt hátrányt senki sem szenved.

 

  • A rendszeresen használt gyógyszerek felírása érdekében telefonon kell egyeztetni, az elrendelt gyógyszereket e-recept formában kapják meg, melyet hozzátartozójuk is kiválthat a beteg TAJ számának bemondása és az átvevő személyi okmányainak bemutatása után.

 

  • Közvetlen betegellátásban, azaz orvos/szakdolgozó/egyéb egészségügyi dolgozó-beteg közötti személyes találkozásban csak 65 év alatti kollégák vehetnek részt.

 

  • A COVID 19 fertőzésveszély elkerülése érdekében javasoljuk a telefonos távkonzultációt a háziorvosával.

 

Előjegyzett betegek később, a veszélyhelyzet után új időpontot kérhetnek.

 

Együttműködésüket köszönjük!
A TESZ Vezetősége