A terézvárosi bölcsődei dolgozók elismerése

A legkisebb gyermekek ellátásában, nevelésében szerepet vállaló bölcsődei dolgozóknak Horváth Zoltánné, a Terézvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője adta át május 7-én az év kisgyermeknevelője díjakat.

Magas színvonalú, példaértékű munkájáért a 2018–19-es nevelési, évgondozási évben az elismerést Gábora Gyöngyi, a Micimackó bölcsőde dajkája, Horváth Alexandra, a Manófészek bölcsőde kisgyermekgondozója, Németh Gábor, a Ficánka bölcsőde kertésze, Szántó Zsuzsa, a Tápika konyha szakácsa és Tóth Lászlóné Valika, a Csemetelak bölcsőde dajkája vehette át.

 

 

A Terézvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője adta át az év kisgyermeknevelője díjakat

 

Horváth Zoltánné a meghitt hangulatú ünnepségen – a díjak átadásakor megköszönve munkájukat – részletesen ismertette, hogy az elismerésre méltónak talált dolgozók mivel érdemelték ki, hogy a javaslattevő intézményvezetők választása a 2018–2019-es nevelési, gondozási évben éppen rájuk esett.

 

A rövid méltatásból kiderült: Gábora Gyöngyi, vagy ahogyan mindenki hívja, Gyöngyöske, 18 esztendeje dolgozik az Aradi utcai Micimackó bölcsődében, feladatait megbízhatóan, lelkesedéssel látja el. A nehéz pillanatokban is mindig számítani lehet rá, fáradhatatlanul végzi a munkáját a gyermekekért és a közösségért. Szakmai igényességét jelzi, hogy a közelmúltban kiváló eredménnyel végezte el a dajkaképzőt. Hozzáértésével, kompetenciahatárainak betartásával nap mint nap hozzájárul ahhoz, hogy a nevelők biztonságban, jókedvűen láthassák el nevelési teendőiket.

 

A Tóth Lászlóné Valikáról íródott laudáció szerint a Csemetelak bölcsőde dajkája szorgalmasan, elkötelezetten végzi munkáját. Kérés nélkül megtalálja a feladatokat, nemcsak a gyerekek, de a kollégái és a szülők felé is mindig szeretettel fordul. A csoportok és a kollektíva mindennapos életének aktív, megbízható résztvevője.

 

 

A díjazottak örömmel fogadták munkájuk elismerését

 

Horváth Alexandra három esztendeje dolgozik a Manófészek bölcsőde diplomás kisgyermeknevelőjeként, nemrég szerezte meg pedagógusi minősítését is. Kollégái és felettese egyformán elismeréssel nyilatkoztak pontos, szakmailag magas színvonalú munkavégzéséről. Feladatait nagy odaadással, szeretettel látja el, a gyerekek és a szülők is ragaszkodnak hozzá.

 

A Ficánka bölcsőde díjazottja, Németh Gábor kertész rövid idő alatt kivívta a kollektíva elismerését. Humorával, pozitív szemléletével meghatározó tagjává vált a munkahelyi közösségnek. A gyermekek is nagyon szeretik, feladatkörében precíz és segítőkész, kreativitásával, ragyogó ötleteivel nemcsak a kertet szépíti, de a bölcsőde életét, környezetét is színesebbé, hangulatosabbá varázsolja.

 

Szántó Zsuzsa, a központi konyha szakácsa kiemelkedő színvonalon, felelősségteljesen, a szabályok és az egészséges táplálkozást biztosító receptúrák maximális betartásával látja el munkáját. Mesterségét szeretettel gyakorolja, keze nyomán naponta ízletes ételek kerülnek a gyermekek asztalára.

 

A Terézvárosi Egyesült Bölcsődék vezetője az ünnepség végén gratulált a díjazottaknak, majd megköszönte a kerületi bölcsődék összes dolgozójának egész évi áldozatos munkáját.

Gábora Gyöngyi

Hihetetlenül boldog vagyok, hogy ezt a díjat átvehettem. Számomra igazi meglepetés volt. Biztos vagyok benne, hogy ösztönzőként hat majd a jövőben, hiszen ez az elismerés azt jelzi, nemcsak én, hanem mások is úgy ítélik meg, hogy van értelme a tisztességgel és lelkiismerettel végzett munkának. Tizennyolc esztendeje dolgozom a bölcsődében, ahol szerető, családias légkör vesz körül. Nagyon szeretem a gyerekeket és a kollégáimat is.

Horváth Alexandra

Harmadik éve dolgozom kisgyermeknevelőként, nagyon boldog vagyok, hogy ezt a hivatást választottam, minden egyes nap örömmel járok be dolgozni. A kitüntetést óriási elismerésként értékelem. Nagyon fontosnak gondolom, hogy az ember ne csak a gyerekektől és a szülőktől, de attól a szakmai közösségtől is visszajelzést kapjon a munkájáról, amelyhez tartozik.

Németh Gábor

Nagy meglepetés volt számomra, hogy díjat vehetek át, hiszen még csak egy éve dolgozom a bölcsődében. A kert rendben tartásakor nagyon ügyelek arra, hogy a gyerekek a legnagyobb biztonságban legyenek. Csak olyan növényeket ültetek, amik nem szúrósak, nem mérgezők. Fontosnak tartom, hogy a bölcsőde udvarára lépve szép és gondozott környezet fogadja az érkezőket. Egy váltás után ma már elmondhatom, hogy a munkám a hobbim, azzal foglalkozhatok, amit igazán szeretek.

Tóth Lászlóné, Valika

Nagyon szeretem a gyerekeket, örömmel gondoskodom róluk. Háromgyermekes anyukaként döntöttem úgy, hogy ezen a területen helyezkedem el. Szívből örültem, és bevallom, nagyon meg is hatódtam, amikor értesültem róla, hogy az idén a mi bölcsődénkből én kapom meg ezt a megtisztelő elismerést. Ez ugyanis számomra azt jelenti, hogy a kollégáim is elismerik a munkámat.

Szántó Zsuzsa

Nagyon örülök a díjnak, köszönöm, hogy ilyen formában is elismerik a központi konyhában végzett munkámat. A kerület mind a négy bölcsődéjét mi látjuk el, naponta 160 gyermek étkezéséről gondoskodom. Nagy gondot fordítok arra, hogy jó minőségű, tápláló és egészséges étel kerüljön az asztalukra. Az étrend összeállításánál a változatosságra, sokszínűségre törekszem. Nagy gondot fordítok a különféle allergiában szenvedő gyermekek diétás ételeinek elkészítésére.