A TAZI JAZZ és a BMS Big Band muzsikált

A Hunyadi téri zenepavilonban elsőként a TAZI Jazzegyüttese, majd a Németországból érkező 40 tagú BMS Big Band kápráztatta el a jelenlévőket. A Tóth Aladár Zeneiskola (TAZI) jazz tanszakos növendékei a Hunyadi téri koncertsorozat visszatérő fellépői. Fiatal koruk ellenére fantasztikus professzionalizmussal muzsikálnak, produkciójuk talán legnagyobb varázsa pedig, hogy láthatóan a közös zenélés minden egyes percét élvezik.

 

 

Fantasztikus hangulatot teremtett a TAZI Jazzt

Dely Róberttől, az iskola jazztanszakának vezetőtanárától megtudtuk, a felszabadultság és az érezhető jókedv nem véletlen, hiszen a Hunyadi téri koncert egyfajta tanévzáró növendékei számára. Ilyenkor már túl vannak a kötelező vizsgákon, jön a nyári vakáció, süt a nap, itt ez a virágos, szép tér, a remek közönség, gyakorlatilag minden feltétel adott egy jó koncerthez.

A TAZI Jazz előadásában filmzenék slágerei és örökzöld jazzdallamok csendültek fel.

Második fellépőként a németországi Bischöfliche Marienschule Mönchengladbach iskolai big bandje szórakoztatta a nagyérdeműt. A 46 diákból és négy tanárból álló zenekar vezetője és karnagya, Teresa Bommes elmondta, kedden érkeztek Budapestre, az elmúlt napokban megcsodálták Magyarország fővárosának nevezetességeit. Mint fogalmazott, nagy örömükre szolgál, hogy ezen a belváros szívében lévő hangulatos, gyönyörű téren játszhatnak.

Elképesztően jól szólt a népes zenekar

A BMS Big Band 14 és 18 év közötti diákokból áll. A zenekarban 3 fuvolás, 7 klarinétos, 7 altszaxofonos, 4 tenorszaxofonos, 10 trombitás, 1 eufóniumos, 5 harsonás, 3 gitáros, 2 basszusgitáros, 3 dobos, 1 zongorás játszik. A hangszereseken kívül 4 énekesük van.

A közönségnek igazi slágerparádéval kedveskedtek, az ABBA együttes legnépszerűbb számaiból készült összeállításon túl többek között Leslie Bricusse Feeling Good, Herbie Hancock és Carlos Santana egy-egy dala is elhangzott. A zene sokszínűségét bemutató gazdag repertoárjukban a jazz és a klasszikus zenét ötvöző George Gershwin darabja mellett a filmzenék is helyet kaptak.

Nagyszerű és magával ragadó produkciójuk végén a közönség vastapssal ünnepelte a fiatal zenészeket.

 

A legkisebbek sem unatkoztak, apák napi ajándékot készítettek

A kézműves-foglalkozáson a gyerekek mókás ajándékot, „apaecsetet” készítettek apák napjára. A foglalkozást tartók ezúttal is tanúbizonyságát adták annak, hogy néhány ötlettel, kellő kreativitással hétköznapi eszközökből, tárgyakból milyen fantasztikus dolgok állíthatók elő.