A szív napja a SportPontban

Az idősek világnapja alkalmából szeptember 29-én nyílt napot tartottak a SportPontban.

Első alkalommal rendeztünk olyan ingyenes, nyílt napot intézményünkben, amelynek elsődleges célcsoportja az idősek, a nyugdíjasok köre volt. Szeretnénk még több szépkorút bevonzani a SportPontba, hiszen több olyan mozgásformát is tudunk ajánlani, ami őket érinti. A Zumba Gold csoportban főként az idősebb korosztály képviselteti magát, de javasolni tudjuk a gerinctornát és a csapatsportokat is, a röplabdát, a tollaslabdát, az asztaliteniszt. Véleményem szerint a legcélszerűbb személyi edző segítségét kérni, ők ugyanis az illető aktuális egészségi állapotának, élettani sajátosságainak megfelelő feladatsorokat tudják összeállítani – hallhattuk Leposa Milántól, a SportPont vezetőjétől.

 

A Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat munkatársai ingyenes állapotfelmérést végeztek

 

Mint megtudtuk, a szombati esemény 9 órától kezdődött és délig tartott. Zumba Gold-bemutatóval indult a program, majd gerinctornával folytatódott. Aztán a meridiántornával ismerkedhettek a résztvevők, amely egy olyan öngyógyító mozgásforma, ami azokat a pontokat veszi célba, amelyek masszírozása segíti a megfelelő immunválaszt. A szív napja Terézvárosban nordic walkinggal ért véget. A vállalkozó kedvű nyugdíjasok a Városligetet vették célba, hogy kipróbálják a botos sétát.

 

Ez a nap főként az idősebb korosztályról szólt

 

A rendezvény ideje alatt a SportPontban a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat munkatársai ingyenes vérnyomás-, cukor- és koleszterinszint-mérést végeztek. Ezenkívül dietetikus és reflexológus adott tanácsokat az érdeklődőknek.