A megélt évek a boldogsághoz is közelebb visznek

Az idősek világnapján az Eötvös10 nosztalgiaesttel kedveskedett az idősebb korosztályhoz tartózóknak. A kerületben élő időseket Soproni Tamás Terézváros polgármestere köszöntötte, aki elárulta, szerinte mi is a boldog élet titka.

„Nagyon sokan hiszik azt, hogy a legboldogabb korosztály az aktív fiataloké. Nagy tévedés, egy kutatás szerint az idősebbek boldogabbak, általánosan is elégedettebbek az életükkel” – jelentette ki a köszöntő szavakat követően rövid beszédében a polgármester. Soproni Tamás a miérttel sem maradt adós, szerinte a bölcsesség, a tapasztalat az, ami ahhoz vezet, hogy egy bizonyos koron felül az emberek jobban értékelik a világot, jobban érzik magukat. „A kulcs a boldog élethez, hogy tudjuk értékelni, azt, ami jó” – mondta, hozzátéve, ő maga is igyekszik ezt követni.

 

Odafigyelés a mindennapokban

 

Polgármesterként a célja az, hogy Terézvárosban legyen nagyon jó idősnek lenni, sőt, itt legyen a legjobb. Ehhez nincs szükség különleges dolgokra, hiszen ami jó a nyugdíjasoknak, az jó a fiaiknak, lányaiknak, unokáiknak is. „Mindannyian minőségi rendezvényeket szeretnénk, jó közbiztonságra, ellátásokra, szolgáltatásokra, tiszta utcákra, több zöldre és kellemes terekre vágyunk. Ennek megteremtése és biztosítása az önkormányzat feladata, miként az is, hogy mindenkire odafigyeljünk és gondoskodjunk mindenkiről.”

 

 

Soproni Tamás polgármester köszöntötte a terézvárosi időseket

 

De a feladat nemcsak az önkormányzat előtt adott, a polgármester álláspontja szerint, „ha mi, terézvárosiak összefogunk, és a mindennapokban, a bevásárláskor, az Andrássy úton sétálva, a postán, odafigyelünk egymásra, még jobbá tehetjük a kerületünket.” Úgy gondolja, ez nagyon fontos nem csupán az idősek, hanem minden generáció számára.

 

Elmorzsolt könnycseppek

 

A polgármestert a nosztalgiaesten fellépő művészek váltották a színpadon. Karda Beáta, Bakacsi Béla és Gergely Róbert műsorukkal szép emlékeket, a nézőtéren ülők fiatalságát idézték fel.  A fellépők saját örökzölddé vált slágereiken kívül más szerzők, énekesek dalait, régi filmek ismert nótáit, operett részleteket is beépítettek repertoárjukba. Láthatóan gondosan ügyeltek arra, hogy az egymás után felcsendülő dallamok között legyenek olyanok, amelyeket a hatvanasok, hetvenesek és a nyolcvanasok is szívesen dúdolnak, mi több némi biztatás után, az előadókkal közösen énekelnek.

 

 

 

Bakacsi Béla régi slágerekkel szórakoztatta a közönséget

 

Persze az összekötő szövegekben az életkorra vonatkozó kedves bókok, tréfás megjegyzések sem maradtak el, amiket a közönség hol szolid kuncogással, hol hangos kacagással fogadott.

 

 

 

Karda Beának egy kis udvarlás után táncpartnere is akadt

 

Külön színt vitt az estbe, hogy Karda Bea és Gergely Róbert a színpad magánya helyett inkább a nézőteret választotta produkciójának helyszínéül. Így kicsit mindenki úgy érezhette, hogy a sztárok neki énekelnek. Az érzelmesebb húrokat megpendítő számoknál néhányan egy-egy könnycseppet is elmorzsoltak, a tempósabb, lendületes daloknál pedig már-már házibuli hangulat uralkodott a teremben.

 

 

 

Gergely Róbert olykor szinte szerenádot adott a hölgyeknek

 

Szöveg: DÁ.
Fotó: Tuba Zoltán/kepszerk.hu