ELISMERÉS: a legjobb diákokat jutalmazták

Terézváros kiváló diákjait köszöntötték és jutalmazták meg június 7-én a két tannyelvű általános iskolában.
 

 

Az idén négy VI. kerületi intézmény száztizenkét diákja érdemelte ki az önkormányzat oklevelét és az azzal járó jutalmat. Az elismeréseket Hassay Zsófia polgármester és Simonffy Márta alpolgármester adta át június 7-én a Terézvárosi Magyar–Angol, Magyar–Német Két Tannyelvű Általános Iskolában.

 

 

 
Idén száztizenkét diák vehette át a jutalmat és az oklevelet Hassay Zsófia polgármestertől (jobbról) és Simonffy Márta alpolgármestertől

 

Hassay Zsófia beszédében emlékeztetett arra, hogy a Terézváros kiváló diákja címet 2015-ben osztotta ki először az önkormányzat. Akkor 81, 2016-ban 115, 2017-ben 96, az idén pedig 112 általános iskolás érdemelte ki a címet és a jutalmat. A Terézváros kiváló diákja kitüntetést azok kaphatják, akik országos, nemzetközi tanulmányi vagy sportversenyen első, második, harmadik, illetve fővárosi tanulmányi vagy sportversenyen első, második vagy harmadik helyezést értek el.

 

 

 
Berkes Amanda hegedűjátékával ajándékozta meg a jelenlévőket
 

A polgármester beszédében kitért arra is, hogy rendkívül színes az a paletta, amelyen tanulóink kimagasló eredményeket értek el. Az ország legjobbjai voltak különféle sportágakban, például vízilabdában, úszásban, karatéban, dartsban, zenei, hangszeres versenyeken remekeltek, de a természettudományos ismeretek, a tánc, a versmondás, a kórusban éneklés terén is szépen szerepeltek. Hassay Zsófia arra biztatta a csodálatos teljesítményt nyújtó fiatalokat, hogy folytassák ezt az utat, legyenek hálásak szüleiknek, tanáraiknak.

 

 

 
A legjobb diákokat felkészítőtanáraik, rokonaik is elkísérték

 

A kerület vezetője köszönetet mondott a sikeres tanulókat felkészítő mesterpedagógusoknak, szakedzőknek, művésztanároknak, majd felhívta a figyelmet a diákokat érintő egyéb önkormányzati támogatásokra. Ezek közül is kiemelte az egész évre szóló ösztöndíj igénybevételének lehetőségét, valamint a Terézváros ifjú tehetsége címért járó támogatást, amely a hazai és külföldi versenyeken, mesterkurzusokon, kiállításokon, bemutatókon való részvételre, nevezési díj, útiköltség, szállásköltség, anyagköltség, eszközbeszerzés finanszírozására, sport- és hangszer vásárlására vagy bérlésére használható fel.

 

Az ünnepséget Paszternák Hanna zongora- és Berkes Amanda hegedűjátéka tette még emlékezetesebbé.