A húsvétot ünnepelték a terézvárosi óvodákban

Hagyományaihoz híven húsvéti ajándékkal, egy csinos házikóban rejtőző csokoládényuszival és tojással lepte meg a kerület minden óvodás kisgyermekét Terézváros önkormányzata. Az ajándékot a kerület vezetői vitték el az intézményekbe.

Hassay Zsófia a Játékvár Óvoda ünnepségére érkezett, a gyerekek citerakísérettel elénekelték a Virágom, virágom kezdetű népdalt, majd verset mondtak. A polgármester ezután a Kincseskert Óvodába vitte el az önkormányzat ajándékát.

 

 

Nagy örömmel fogadták a Mesevilág óvodában az ajándékot a gyerekek
 

A Szív Óvodába Bundula Csaba alpolgármester látogatott el, a Fasori Kicsinyek Óvodájában érkeztekor a kicsik éppen húsvéti csapatjáték keretében keresték az udvaron elrejtett tojàsokat.

 

 

A Szív Óvodában már javában készültek a húsvétra

 

A Mesevilág Óvodában a nagy ünnepi készülődés kellős közepébe csöppent Papp László alpolgármester. Néhány csoportban a gyerekek mézeskalács figurákat, másutt papírdíszeket készítettek, akadt, ahol tojást berzseltek. A Patrona Hungariae Óvodában nagyon szép műsorral, gitárkísérettel előadott húsvéti dalokkal, versekkel várták az érkező vendéget.

 

 

A Fasori Óvodábában húsvéti csapatversenyt is tartottak 

 

Papp Lászlónak a gyerekek elmondták, hogy a húsvét Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe. Az alpolgármesternek a kislányok elújságolták, hogy a locsolókat hímes tojásokkal várják, a fiúk pedig megosztották vele, hogy milyen locsolóversekkel készülnek.